featured

Bitcoin için kötü haber: Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalarda agresif dolar görüntüsü artışta. Dolar endeksi, Fed’in faiz kararından sonra şahin görünüşüne devam etti. Hem diğer dünya paraları hem de dijital varlıklar üzerinde baskınlığını oluşturdu.

Amerika Merkez Bankası’nın güvercin görünümden şahin bakışa geçmesi ekonomiyi bir anda çevirdi. Bu hafta en fazla dolar endeksi konuşuldu. Bitcoin ve türevleri ise DXY altında ezildi.

Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası, doların yenilenen gücü nedeniyle Haziran ayının en düşük seviyelerine düşmemek için direniyor. Şu an piyasa geçmiş dönemlere adeta göz kırpıyor.

Dolar endeksi ralli yaptı, BTC düştü

Bitcoin dolara karşı savaşı kaybediyor. ABD dolarının diğer para birimleri sepetine karşı fiyatını yükseltiyor. Finansal araç olan dolar endeksi (DXY), Cuma günü 20 yılın en yüksek seviyesine geldi. Diğer dünya para birimlerini ve risk varlıklarını aşağı gönderdi. Doların diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen DXY, bu sabah erken saatlerde 112’yi aştı. Şimdi ise ortalama dolar endeksi 112,8 seviyesinde.

Kripto piyasası, doların yenilenen gücü nedeniyle son haftalarda özellikle sert bir darbe aldı. Ağustos ayında Bitcoin, dolar Temmuz ayındaki yüksek seviyelerinden geri çekilirken 25.200 dolara kısa bir ralli yaşadı. Ancak o zamandan beri kripto varlıkları yükselen doların ağırlığı altında ezildi. Dolar endeksi tüm dünya üzerindeki etkisini göstererek baskınlığını artırdı.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin