Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı
Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı

Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Ethereum (ETH) ve şimdi de Dogecoin (DOGE) – Elon Musk tarafından yapılan birkaç tweet sayesinde – hepsi muhtemel tüccarların radarına GİRDİ, ancak her yatırımda olduğu gibi, dolandırıcı yatırımcıları kandırmak için yeni yollar arıyorlar. Yakın zamanda  kripto ile ilgili dolandırıcılıkların sonunu göremeyiz ve Kaspersky tarafından yayınlanan bir uyarıda, yeni bir planın Discord kullanıcılarını hedeflediğini söylüyor.

Kripto para kesinlikle dolandırıcılık veya diğer tehditlere karşı bağışık değil. Siber saldırılarla vurulan kripto para borsaları, tüccar fonlarını kaybetmesine neden olabilir; çıkış dolandırıcılığı hala devam ediyor ve düzenleyiciler sürekli olarak dolandırıcılıkla mücadele ediyor.

Discord, oyuncu ağırlıklı bir topluluktan kulüpler ve arkadaşların iletişimde kalması için genel kullanıma ayrılmış, tahmini 300 milyon kullanıcıya hitap eden bir mesajlaşma ve sesli sohbet hizmeti.

Kaspersky araştırmacısı Mikhail Sytnik’e göre, dolandırıcılar artık Discord sunucularına giriyor ve yeni, gelecek vadeden kripto para borsalarından geliyormuş gibi görünerek kullanıcılara özel mesajlar gönderiyorlar.

Yeni projeler ve “zor zamanlarda tüccarları desteklemek” isteyenler olarak, bu “borsalar” kullanıcıları ücretsiz kripto para vaatleriyle çekmeye çalışıyor. Ve tabii ki, alıcı ücretsiz BTC veya ETH için seçilen şanslı kişi.

Doğal olarak, böyle bir dolandırıcılık, önemsiz bir teklifle kullanıcıları çekmeye çalışmaz; bunun yerine binlerce dolar değerinde kripto para ödülü veriliyor.

Her mesajda talimatlar ve “hediyeyi” kabul etmek için bir kod, sahte borsaya kaydolmak için bir bağlantı içeriyor.

screenshot-2021-02-04-at-13-16-37.png

Araştırmacıların dolandırıcılık hakkında verdiği bigiler şu şekilde:

Bağlantı, uyarlanabilir bir düzen, anlayışlı tasarım ve kripto para tüccarlarının bir ticaret platformunda görmeyi bekleyeceği döviz kuru bilgileri, çizelgeler, emir defterleri ve ticaret geçmişiyle kripto para borsasına benzeyen bir site açıyor. Ziyaretçiler ayrıca teknik destek ve çeşitli dil seçenekleri bulacaklar. Birisi siteyi yasal hale getirmek için açıkça çok fazla zahmete girmiş gibi.

Kripto para cüzdanları artık tehdit aktörleri için en önemli hedef olduğundan, web siteleri aynı zamanda meşru görünmek için “iki faktörlü kimlik doğrulama” ve “kimlik avı koruması” seçenekleri bile sunuyor.

screenshot-2021-02-04-at-13-24-22.png

Kayıt sürecinden geçen mağdurlar daha sonra iletişim bilgileri, fotoğraflı kimlik, selfie ve imza dahil olmak üzere önemli bir kişisel profil sağlamaya teşvik edilir.

Bu kontroller artık yasal kripto para birimi alım satım gönderilerinde yaygın olmakla birlikte, bu bilgiler paketlenip diğer siber suçlulara satılabilir veya potansiyel olarak kimlik hırsızlığında kullanılabilir.

Bu özel planın son adımında, ödül ‘kodu’ gönderilip kabul edildikten sonra, dolandırıcıların hediyeyi işlemek için BTC, ETH veya USD cinsinden küçük bir “yükleme” yapması gerekir. Bir kurban nakit parasını verirse, elbette, tamamen yok olur.

Sahte borsalar, kripto para birimi sektöründeki dolandırıcılar tarafından kullanılan saldırı türlerinden yalnızca biri. Zamanında İlk Para Teklifleri (ICO’lar) de sürekli olarak kötüye kullanılmakta.

Ocak ayında, bir San Francisco sakini, ICO danışmanı gibi davranarak tahmini 20 milyon dolar değerindeki kripto para yatırımcılarını dolandırdıktan sonra altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Tazminat olarak 4.4 milyon dolarlık ceza kesildi.

zdnet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin