Doğu Avrupa kripto için bastırıyor!
Doğu Avrupa kripto için bastırıyor!

Flaş: Doğu Avrupa’dan kripto para harekatı! Dengeler değişiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Romanya ve Letonya, kripto varlıkları ve Blockchain endüstrisi için ilgili düzenlemelerini güncelleme konusunda analitik çalışmalar başlatan en son Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

Romanya özelinde, bu durum potansiyel olarak kripto ile ilgili işlemler üzerindeki ulusal vergilerin artması anlamına gelebilir. Letonya’da ise hükümet kara para aklamayla mücadele çabalarını yoğunlaştırmayı amaçlıyor.

Kripto için bakanlıklar devrede

Romanya ve Letonya Maliye Bakanlıklarından temsilciler, ulusal düzeyde atılacak sonraki düzenleyici adımların büyük ölçüde her iki ülkenin de üye olduğu Avrupa Birliği içinde devam eden tartışmaların sonucuna bağlı olacağını söyledi.

Romanya Maliye Bakanlığı, kripto varlıkların ülkenin mali sistemiyle olan ilişkisinin tamamen farkında. Aynı zamanda hükümet, ülkenin vergi rejimini güncellemenin de gerekli olduğunu düşünüyor. Bakanlık, diğer ülkelerde uygulanan vergilendirmeyi takip ederek, kripto para piyasasının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde, analiz ve çözümlerin belirlenmesi süreçlerinde yer alıyor.

Letonya’dan yeni geliştirme çerçevesi

Diğer taraftan Letonya’da ülkenin Maliye Bakanlığı genel sanal varlık hizmeti sağlayıcısı denetim çerçevesini geliştirmek istiyor. Yeni çerçevede analitik fonksiyonların güçlendirilmesi, denetçiler ve diğer yetkililer için mevcut bilgi miktarının genişletilmesi, belirlenen risk düzeyine göre iyileştirmeler yapmak ve izleme ve kontrol araçlarını güçlendirmek bulunuyor.

thepaypers


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin