Bithumb, doğrulanmamış hesaplarda para çekme limitini düşürüyor
Bithumb, doğrulanmamış hesaplarda para çekme limitini düşürüyor

Doğrulanmamış hesaplarda para çekme limiti düşürülecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb, mali suçların risklerini gerekçe göstererek, doğrulanmamış hesaplarda para çekme limitini düşüreceğini duyurdu.

Kore’de kayıtsız hesaplar kullanarak kripto para ticareti yapmak mümkün

Bithumb, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 4 Haziran’dan itibaren “hesap doğrulama ile gerçek hesaplara dönüşmemiş müşterilerin” para çekme sınırını kademeli olarak azaltmaya karar verildiğini belirtti. Bu kararın gerekçesi olarak gün geçtikçe artan mali suçlar gösterildi. Bu duyuru Borsa’nın, Kuzey Kore, İran ve Irak dahil olmak üzere 11 ülkede ticareti engellemenin yanı sıra yabancı kullanıcılar için hesap doğrulama sürecini güçlendireceğini teyit eden kararlarını yakından takip ediyor.

Güney Koreli regülatörler, kripto paraların anonim ticaretini sona erdirmek için Ocak ayı sonunda kripto hesapları için gerçek isim sistemini kurdular. Bununla birlikte, dönüşüm oranı düşük oldu. Mayıs ayı başlarında borsaların, yalnızca %30’u gerçek isim hesaplarına geçti. Bugün Kore’de kayıtsız hesaplar kullanarak kripto para ticareti yapmak mümkün.

Bithumb, doğrulanmamış hesaplarda para çekme limitini düşürüyor

Bithumb’a göre, müşterilerin %60 gerçek isim doğrulama hesaplarına geçmiyor. Değişimle birlikte şu an günlük 50 milyon won (yaklaşık 46.465 ABD doları), aylık 300 milyon won (yaklaşık 278.753 ABD doları) limit getirildi. Bu hesap gerçek isim tarafından onaylanmadıysa, günlük çekilme limiti gelecek aydan 45 milyon won’a (yaklaşık 41.795 dolara) düşecek. Borsa, geri çekilme sınırının ne kadar düşük olacağına dair bir açıklamada bulunmasa da, bir Bithumb yetkilisi konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Koreli kazancın geri çekilme miktarlarını aşamalı olarak azaltmaya karar verdik. Çünkü geri dönüşü olmayan banka hesaplarının çeşitli mali suçların hedefi haline gelebileceğine dair endişelerimiz var.

Bithumb, 5-5-7 Yönetmeliği’nin hepsini takip eden ilk kripto para borsası

Buna ek olarak, Bithumb Pazartesi günü yaptığı açıklamada, birinci sınıf bir finansal bilgi güvenliği personeli ve bütçe sistemi kurduğunu açıkladı. Borsa, 5-5-7 Yönetmeliği’nin hepsini takip eden ilk kripto para borsası olduğunu söylüyor. 5-5-7 Yönetmeliği, bir finansal kuruluşun toplam iş gücünün %5’inin IT uzmanları olduğunu, %5’inin bilgi güvenliğine adanmış olmasını ve şirketin genel bütçesinin %7’sinin gizlilik için kullanılmasını tavsiye ediyor. Bithumb konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Mayıs 2018’de, mevcut Bithumb’un toplam çalışanları, BT personel oranıyla karşılaştırıldığında %21 civarındadır ve bilgi güvenliğinden sorumlu BT personelinin oranı %10’dur. Ek olarak, Bithumb’un yıllık harcama bütçesinin yaklaşık %8’i veri koruma ile ilgili faaliyetler için kullanılıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin