2022 yılında Dogecoin'in önüne geçebilecek altcoinler!
2022 yılında Dogecoin'in önüne geçebilecek altcoinler!

2022 yılında Dogecoin’in önüne geçebilecek altcoinler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin (DOGE), Google’a göre bu yıl ABD’de en çok aranan altıncı haber terimi oldu. İlk 10’a giren diğer tek altcoin, 10. sırada yer alan Ethereum’du. Dogecoin’in popülaritesi, o kadar da şaşırtıcı değil. İnsanların anlamadıkları kriptoları satın alma biçimleriyle dalga geçmek için tasarlanmış bir meme coin olarak başlamıştı. Daha sonra piyasa değerine göre en iyi altcoinlerden biri haline geldi.

İnsanların meme coinleri satın almasının çeşitli nedenleri var. Bazıları şakaya dahil olmak veya bir topluluğun parçası olmak istiyor. Diğerleri bunu kripto dünyasına erişmenin bir yolu olarak görüyor. Mark Cuban’ın Nisan ayında söylediği gibi, Dogecoin satın almak bir piyango biletinden daha iyidir ve piyasa hakkında bilgi edinmenin harika bir yolu olabilir.

Bu 6 altcoin Dogecoin’i geçebilir!

Ancak altcoinin yıldızı azalıyor olabilir. Dogecoin, bir ödeme şekli olarak fayda bulmaya başlıyor. Ancak ana akıma geçişi, kuruluş karşıtı imajıyla pek uyuşmuyor. Mayıs ayındaki tüm zamanlarının en yüksek seviyesinden %75’in üzerinde düştü. Elon Musk’ın tweetleri bile Doge’yi canlandırmayı başaramadı. İşte önümüzdeki yıl piyasa değeri açısından DOGE’yi geçme potansiyeli bulunan muhtemel altı altcoin.

Algorand (ALGO)

Algorand, ETH’ye alternatif olarak tanıtılan umut verici akıllı sözleşme kripto para birimlerinden biri. Orijinal programlanabilir blockchain olan Ethereum, yüksek ücretler ve ağ tıkanıklığı ile mücadele ediyor. Eth2’ye yükseltme üzerinde çalışırken, Solana (SOL) gibi diğer kriptolar, piyasa değerine göre ilk 10 kripto paraya girdi. Alogrand’ın ilginç olmasının bir nedeni, Coinbase dahil olmak üzere çeşitli platformlarda stake edilebilmesi. Staking, ağın genel güvenliğine katkıda bulunmak için tokenlerin bağladığı yer.

Polygon (MATIC)

Polygon, bir Ethereum katman 2 çözüm toplayıcısı olarak bulunur. Algorand gibi katman 1 altcoinlerin sıfırdan kendi daha ölçeklenebilir blockchain ekosistemlerini oluşturduğu yerlerde, katman 2’ler performansı artırmak için mevcut ağların üstüne oturur. Polygon, Ethereum’u daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için çeşitli yolları bir araya getirir.

Cosmos (ATOM)

Cosmos kendisini “blockchainlerin interneti” olarak adlandırıyor. Birlikte çalışabilirliğe odaklanan akıllı bir sözleşme platformudur. Birlikte çalışabilirlik, kripto para birimleri için bir sonraki büyük zorluklardan biri. Bu alanda birkaç ilginç altcoin var ve Cosmos izlenmesi gerekenlerden biri. Şu anda kripto listelerinde 30. sırada yer alıyor ve piyasa değeri yaklaşık 6 milyar dolar.

The Graph (GRT)

Akıllı sözleşmeler, blockchainde çalışan küçük kod parçaları. Belirli koşullar oluştuğunda tetiklenecek şekilde programlanmışlar. Ancak otomatik olarak yürütülmeleri için iyi bilgilere ihtiyaçları var. İşte Graph burada devreye giriyor. Temel olarak merkezi olmayan uygulamaların ve onlara güç sağlayan akıllı sözleşmelerin ihtiyaç duydukları verilere erişmelerine yardımcı olan bir veri indeksleme aracı. 2020’de nispeten iyi bir performans sergiledi ancak piyasa değeri açısından Dogecoin’in altında yer alıyor ve hâlâ büyümek için alanı var.

Helium (HNT)

Helium, kablosuz altyapıya merkezi olmayan bir yaklaşım getiriyor. Bireysel kullanıcılardan oluşan bir ağ, Nesnelerin İnterneti cihazları için kablosuz erişim sağlıyor. Nesnelerin İnterneti, modern buzdolaplarından evcil hayvanlar için akıllı tasmalara kadar internete bağlanan tüm cihazları içerebiliyor. Kullanıcılar, ağı oluşturan etkin noktaları çalıştırarak HNT tokenleri kazanabilir ve ağa katkıda bulunabilir.

Enjin (ENJ)

Oyun ve metaverse tokenleri, NFT’ler ilgili her şey gibi Enjin de popüler projeler arasında yer alıyor. NFT’ler, sanat, müzik ve oyun içi öğeler gibi çeşitli dijital koleksiyon türlerine deniliyor.

Ancak, özellikle aktif bir oyuncu değilseniz, hangi oyunun sanal dünyanın veya NFT sanatının insanların hayal gücünü yakalayabileceğini bilmek zor olabilir. Örneğin, Enjin NFT oluşturma ve yönetme sürecini basitleştiren, oyun odaklı bir NFT platformu.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin