Dogecoin yükselişinin nedenleri, tokeni önümüzdeki günlerde neler bekliyor?
Dogecoin yükselişinin nedenleri, tokeni önümüzdeki günlerde neler bekliyor?

Dogecoin yükselişinin nedenleri, tokeni önümüzdeki günlerde neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin dahil olmak üzere çoğu büyük kripto para birimi Cumartesi sabahı erken saatlerde satış dalgası gördü. Bununla birlikte, DOGE, son 24 saat içinde yatay işlem görüyor. DOGE 24 saatlik işlem aralığı, üst ve alt aralık için %2,5’lik oynaklık gösteriyor.

Bazı uzmanlar, iki nedenden dolayı Dogecoin’in bu seviyelerde daha çekici olduğuna dikkat çekiyor. Birincisi, Dogecoin’in toplam madencilik gelirine göre piyasa değeri şu anda Ethereum’dan daha düşük. Ek olarak, Dogecoin’in toplam toplam madencilik geliri, önemli bir seviye olan 1 milyar doları aştı ve bu durum, token etrafındaki hype’ın en azından bir kısmının garanti edildiğini gösteriyor.

Dogecoin’in bir meme tokeni olarak popülaritesi, madencilerin ilgisini çekti. Bu yıl Dogecoin ile ortaya çıkan kullanım durumlarının, DOGE’nin meme coin olmasının bir sonucu olduğu söylenebilir. Ayrıca, Elon Musk DOGE hakkında hiç tweet atmasaydı, belki de bu token sadece kurucularının amaçladığı “şaka” olurdu.

Bunun yerine, 9 Aralık’a kadar tüm zamanlarda 1.08 milyar dolarlık madenci geliri elde edilen bir Proof-of-Stake token’ımız kaldı. Yazım sırasında Ethereum’un, Dogecoin’den 18 kat büyük olduğu bildiriliyor. Bununla birlikte, Ethereum, piyasa değerinin yaklaşık 21 katı değerinde bulunuyor.

Kripto para yatırımcılarının, belirli bir tokenin ne kadar değerli ya da değersiz olduğunu anlamaları için belirli bir ölçek yok. Bununla birlikte, belirli bir tokenin piyasa değerine göre toplam madenci gelirine bakmak, kripto para birimlerinin nasıl değerlendiğini anlamanın bir yolu olabilir. Bu kıyaslamada Ethereum kullanılabilir.

DOGE’yi gelecekte ne bekliyor?

Dogecoin’in bu yılki parabolik yükselişine bakıldığında, dikkat edilmesi gereken ilginç bir şey, bu yükselişin madencilik faaliyeti arttıkça gerçekleşmiş olması. Kripto meraklıları arasındaki meme statüsünün bir sonucu olarak bu tokene artan ilginin, daha fazla yatırımcı Dogecoin’in yükselişinden yararlanmaya çalıştığı için artan madencilik faaliyetine yol açtığı iddia edilebilir.

Bununla birlikte, DOGE’nin şu anda istikrar kazanıyor gibi görünmesi, bu tokenin altında yatan temellerin haklı gösterilebileceğini kabul eden yatırımcılara bağlı olabilir. Herhangi bir yatırımda olduğu gibi, belirli bir şirketi yönlendiren temelleri dikkate almak önemli.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin