Dogecoin beklenen dönüş kapıda mı? İşte açıklamalar
Dogecoin beklenen dönüş kapıda mı? İşte açıklamalar

Dogecoin yatırımcıları dikkat: Beklenen dönüş kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin (DOGE), Cuma gününe gelinirken 0,25 dolar kilit noktasının altında çoğunlukla sabit işlem görüyor ve görünüşe göre son zamanlarda kripto sektöründe şu anda devam eden boğa koşusundan etkilenmedi. Fakat olumlu bir not olarak, en azından son kazanımlarından hiçbirini geri vermedi. Bu haberin yazıldığı sırada DOGE 0,247 dolar civarında işlem görüyor.

Dogecoin fiyatını ne hareket ettirir?

Başlangıçta şaka olarak başlayan bir kripto para birimi olarak, DOGE’deki fiyat hareketinin ana itici güçlerinden biri, genel olarak kripto para birimlerine ve özellikle Bitcoin’e yönelik piyasa duyarlılığı olmakta. Bununla birlikte, bu haftanın başlarında yeni bir ATH’ye yükselen Bitcoin, Dogecoin yatırımcılarını çok fazla heyecanlandıramadı ve yükseliş havasına rağmen fiyat sabit kaldı.

DOGE’deki hamleleri yönlendiren bir diğer önemli faktör ise benimsenmesiyle ilgili haberler. Ne zaman yeni bir işletme, DOGE’de ödeme kabul etmeye başlayacağını açıklasa, fiyat daha da yükseliyor. Bu tür haberler nedeniyle en son fiyat hareketi, birkaç hafta önce ABD merkezli önde gelen tiyatro zinciri AMC’nin yakında DOGE ödemeleri kabul etmeye başlayacağını duyurmasıyla geldi. Ancak o zamandan beri benimsenme konusunda önemli bir piyasa hareketi görmedik.

Temel bilgiler DOGE’yi yakında yükseliş trendine gönderebilir mi?

Dünyanın en popüler şaka kriptosu söz konusu olduğunda, her şey kasvetli olmayabilir. Finger tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Dogecoin ABD’de dünyanın herhangi bir yerinden neredeyse iki kat daha yüksek bir benimseme oranına sahip. ABD’deki kripto sahiplerinin %30’undan fazlası, %19,2’lik ortalama küresel benimseme oranından 1,6 kat daha yüksek bir miktar DOGE’ye sahip. Bu haber, daha fazla ABD merkezli işletmeyi, ileride DOGE ile ödeme kabul etmeye ve benimseme oranını daha da yükseltmeye teşvik edebilir.

Doge Army’ye biraz heyecan verebilecek ilginç bir güncellemeyi daha paylaşalım. Çevrim içi sanat galerisi DeviantArt, Wix ve BitPay ile ortaklaşa yeni bir abonelik hizmeti başlattı ve içerik oluşturucuların Dogecoin ve diğer önde gelen kripto paralarda kazançlarını nakde çevirmelerine olanak tanıyor. Hizmet, içerik oluşturucuların çalışmalarını fotoğraflar, videolar, saatler ve diğer sanat türleri arasında sergilemeleri için abonelik katmanları oluşturmasına imkan sağlayacak.

DOGE/USD teknik analizi

DOGE/USD’nin H4 fiyat grafiğine baktığımızda, çoğu hareketli ortalama arasında bir yükseliş eğilimi görüyoruz. Bununla birlikte, önde gelen teknik göstergeler MACD ve momentum, pazarda da bir miktar satış ilgisi olduğunu gösteriyor.

Dogecoin’in fiyatı, pivot noktasının üzerinde 0,232 doları tutuyor, ancak alıcılar, 0,249 dolardaki direnci geçemiyor gibi görünüyor. Satın alma baskısının artması ve bu seviyenin kırılması durumunda, DOGE’nin diğer kriptolara katılarak ikinci dirence, yani 0,261 dolara yükseldiğini görebiliriz.

fxleaders


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin