Dogecoin ve Twitter, Elon Musk'ın hisse alımının ardından yükseliyor!
Dogecoin ve Twitter, Elon Musk'ın hisse alımının ardından yükseliyor!

Dogecoin ve Twitter, Elon Musk’ın hisse alımının ardından yükseliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter’ın ifade özgürlüğü gibi temel demokratik ilkeleri sansürlemesinden duyduğu hayal kırıklığını ifade etmesinin ardından San Francisco merkezli sosyal ağ hizmetinde bir hisse satın aldı.

4 Nisan tarihli bir SEC dosyasına göre, Tesla patronu sosyal medya devinin 73.486,938 hissesini satın aldı. Elon Musk’ın satın aldığı hisse Twitter’ın toplam hissesinin %9,2’sine denk geliyor. Böylece en büyük hissedar ve nihayetinde firmanın karar verme sürecinde en güçlü oya sahip olan kişi konumuna geldi.

Açıklamanın ardından Twitter’ın hisse senedi fiyatı %28,84 artarak 50 dolara ulaştı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Elon Musk’ı 1 milyar doların üzerinde daha zengin hale getirdi. Musk’ın satın aldığı hisselerle amacının ne olacağı ise henüz belli değil.

Elon Musk Dogecoin’i Twitter’a entegre edecek mi?

Elon Musk 80 milyondan fazla takipçisine Twitter’ın işleyen bir demokrasi için gerekli olan ifade özgürlüğü ilkesine “kesinlikle bağlı olup olmadığına” inanıp inanmadıklarını sordu. O zamandan beri olumsuz oyların %70,4’ünü alan anket, Musk’ı firmayı satın almaya veya tamamen kendi platformunu yaratmaya çağırıyordu.

Musk’ın şimdiki ve eski Twitter CEO’larından farklı olarak daha agresif bir rol üstlenmesi ve kripto topluluğuna göre kripto para birimlerine daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. Son zamanlarda, Twitter’ın, sosyal medya şirketinin yanlış önceliğe sahip olduğunu belirterek, takas edilemeyen tokenlerle bağlantılı profil resimleri geliştirmesini eleştirdi. Ayrıca, Bitcoin gibi diğerlerine yapıcı eleştirilerde bulunurken, genellikle Dogecoin’e olan desteğiyle tanınıyor.

25 Mart anketinin ardından meraklı bir takipçi, Elon Musk’ın bahşiş özelliğine Dogecoin’i eklemeyi düşünüp düşünmediğini sordu. Buna Elon Musk “%100” diyerek olumlu yanıt verdi. Şu anda, Twitter tarafından yalnızca Bitcoin ve Ethereum entegre edildi. Bununla birlikte, eğer bu gerçekleşirse, Dogecoin, platformdaki üçüncü kripto para birimi olursa kripto varlığının değerinin artması bekleniyor.

Yazım sırasında, Dogecoin son on dokuz gün içinde %33’ün üzerinde bir kazanç elde ettikten sonra 0,15 dolardan işlem görüyor. Kripto para entegrasyonu haberinin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarması bekleniyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin