Meme coin hakkında şüpheleri olanlar: Muhakkak bu yazıyı okumalı…

Dogecoin tehlike altında! Tahtından mı olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir zamanların vazgeçilmez memecoin’i şimdilerde adeta unutulmaya yüz tuttu. Kendi piyasasını canlandıran ve olduğunca iddialı olan varlık artık ilk 10 içinden bile düşebilir. Kimden mi bahsediyoruz? Elbette Dogecoin…

Dogecoin ve stablecoin DAI, kripto para birimleri için piyasa değeri sıralamasında yarış kızışıyor. Dogecoin, 8,16 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10. en büyük kripto para birimi konumunu korurken, DAI 6,92 milyar dolarlık piyasa değeriyle 11. sırada yer alıyor.

En büyük merkezi olmayan stablecoin Dai, ilk olarak 2017’de ortaya çıktı. DAI, stabilcoin için sarılmış Bitcoin (wBTC), Ether (ETH) ve yaklaşık 30 diğer kripto para biriminin kullanıcı mevduatlarını takas eden merkezi olmayan özerk bir organizasyon olan MakerDAO tarafından desteklenmektedir.

Dogecoin düşüşte, stablecoin göz önünde

Temmuz ayının başından bu yana, kripto para ödünç verme platformu Celsius, ödenmemiş kredisinin önemli bir bölümünü Maker (MKR) protokolüne geri ödedi. Bu ödeme, makul iflas söylentileri arasında tam bir çöküşü önlemek için her türlü çabayı gözler önüne seriyor.

DeFi Explorer’dan elde edilen veriler, 1 Temmuz’dan bu yana Celsius’un dört farklı işlem aracılığıyla Dai (DAI) sabit paralarına 142.8 milyon dolar geri ödediğini gösteriyor. Kripto borç verenin hala Maker’a borçlu olduğu 82 milyon dolarlık ödenmemiş borcu var. 

DAI tarafından üstlenilen zorluğa rağmen Dogecoin, Shiba Inu’nun 5,7 milyar dolarlık piyasa değerinin önemli ölçüde önünde olduğu için piyasa değeri açısından en büyük meme kripto para biriminin konumunu koruyor. Coin98 içgörülerine göre, trader’lar son 24 saatte yaklaşık 273 milyon dolar değerinde DOGE alışverişi yaptı. 

WhaleStats’a göre, Dogecoin artık son 24 saat içinde en büyük 500 BSC balinası arasında en çok satın alınan 10 token arasında yer alıyor. Yine de DOGE için tehlike çanlarının devrede olduğunu görüyoruz.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin