Dogecoin alınmalı mı?
Dogecoin alınmalı mı?

Dogecoin sert yükseldi: Alalım mı, hiç bulaşmayalım mı? İşte net yanıtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, son birkaç haftadır iyi günler geçirmiyor. Fed’in artan enflasyonu bastırmak için faiz artırımına gideceğini açıkça belirtmesi, birçok yatırımcıyı kripto gibi spekülatif varlıklardan uzaklaştırdı ve yüksek getirili güvenli sığınaklara yöneltti.

Fed’in açıklamasından bu yana, kripto sektörü yaklaşık %30 düştü. Bu da 700 milyar dolarlık kayba eşdeğer.

Elon Musk’ın tweet’iyle Dogecoin yükseldi

Ancak Elon Musk, en sevdiği kripto projesi Dogecoin (DOGE) için bugün çift haneli bir sıçramanın kıvılcımı oldu. Tesla ve SpaceX CEO’su Musk, “McDonalds Dogecoin’i kabul ederse televizyonda “Happy Meal” yiyeceğim” dedi ve DOGE %10’dan fazla arttı.

Bu tweet’in hemen ardından DOGE fiyatı keskin bir şekilde yükseldi. Bunun nedeni, McDonald’s gibi büyük bir gıda zincirinin ödeme olarak Dogecoin’i kabul etmeye karar vermesi durumunda, DOGE ve tüm kripto dünyasının daha geniş çapta benimsenmesine yönelik önemli bir yükseliş sinyali olacak.

Ek bağlam olarak, Musk’ın tweet’i, McDonald’s’ın Pazartesi öğleden sonra bir Twitter dizisine gönderdiği bir mesaja doğrudan bir yanıttı. Küresel fast food zinciri, Twitter’da “Kripto Twitter hesapları işleten insanlara nasıl bakıyorsunuz?” diye sorduğunda kripto yatırımcılarıyla dalga geçmeye karar verdi.

Akıllı bir içerik üreticisi, boş bir McDonald’s iş başvurusunu bir NFT’ye dönüştürerek ve ardından OpenSea’de 25 dolar değerindeki kripto paraya satarak ironik şakayı bir adım daha ileri götürdü.

Dogecoin’i alalım mı, bulaşmayalım mı?

Bugünkü mütevazı yükselişe rağmen DOGE, CoinMarketCap verilerine göre, Mayıs 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 dolardan %70 daha düşük ve şu anda 18.4 milyar $’lık piyasa değeri ile sıralamada 10. basamaktaki konumunu zar zor koruyor.

DOGE’nin indirimli fiyatlarına rağmen, daha fazla yükselme potansiyeli olan düşünülecek daha iyi projeler var. Projesiz şaka paralarına yaklaşırken bu yüzden dikkatli olmanızı öneriyoruz. Dogecoin özellikle son yıllarda yalnızca kitle davranışlarıyla yönetilen bir varlık. Zenginlik umuduyla DOGE gibi kripto paralara güvenmek oldukça risklidir. Yine de risk denizlerinde sörf yapmak isteyen yatırımcılar, Elon Musk’ın hamlelerini bekleyebilir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin