Dogecoin işlem ücretleri Litecoin ve Bitcoin Cash'i geçti
Dogecoin işlem ücretleri Litecoin ve Bitcoin Cash'i geçti

Dogecoin işlem ücretleri Litecoin ve Bitcoin Cash’i geçti – Bu token için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin adaptasyon oranını artırıyor ve bir ödeme aracına dönüşüyor. Dogecoin madencilik ödülleri ve işlem hacimleri artık Litecoin ve Bitcoin Cash ile karşılaştırılabilir durumda.

Dogecoin ile Litecoin ve Bitcoin Cash

Dogecoin, piyasa değerinde hızla 13. sıraya ulaştı. DOGE token, yılın başından bu yana % 1800 değer  kazandı.

DOGE, GameStop hype’ı ve Elon Musk’tan gelen bir tweet’in tokenı tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıdığından beri 28 ve 29 Ocak’ta fiyat artışlarının çoğunu kaydetti.

dogecoin

Kripto pazar araştırma şirketi Quantum Economics’in İletişim Direktörü Gerald Votta, Crypto Briefing ile meme tokeninin arkasındaki viral hareketi tartıştı.

Votta, “topluluğun gücü değer yarattı ve bu doge’nin yüzü, viral olduğu defalarca kanıtlanmış güçlü bir pazarlama aracı,” dedi.

Elon Musk’ın desteği, kripto para birimine çok fazla güvenilirlik kattı. Aslında, DOGE’nin zincir içi istatistikleri, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi önde gelen ödeme protokolleriyle rekabet ederek önemli ölçüde gelişti.

Madencilik daha kârlı

Kripto  paranın toplam günlük komisyonları 1000 $ ‘dan 27.000 $’ a yükseldi ve madenciler, Litecoin ve Bitcoin Cash’te benzer ücretler kazandı. Dogecoin’in yükselen fiyatı, madencilerin komisyonlarla daha fazla kazandıkları anlamına geliyor.

Ağdaki işlem ücreti 1 Kb işlem başına 1 DOGE. Yazım sırasında Dogecoin’in ortalama işlemi 0.15 dolardı. Buna karşılık, Litecoin ve Bitcoin Cash işlemlerinin ortalama değeri sırasıyla 0,05 dolar ve 0,0035 dolar.

Ağın toplam komisyonlarındaki artış, Ocak ayının iki gününde hızla yükselen fiyatlar sayesinde geldi. Aşağıdaki grafik, Dogecoin’in yükselen komisyonlarının görünür büyüklüğünü azaltan logaritmik ölçekte değişim olduğunu gösteriyor.

dogecoin pay

Ayrıca Dogecoin, Litecoin madencilerinin bir yan ürünü olarak birleştirilmiş madencilik üzerinde çalışıyor. Daha yüksek karlılık, tokenin madencilik ekosistemini teşvik eder. Bununla birlikte, DOGE tokeninde büyük bir dezavantaj var.

Düşük ücretleri telafi etmek için 10.000 DOGE tutarında bir blok ödül var. Bu ekonomik uzlaşma DOGE arzını sınırsız hale getirdi ve mevcut enflasyon oranı % 4,1.

Dogecoin İşlem Hacimleri

Litecoin ile günlük transfer edilen toplam USD hacmi şu anda yaklaşık 100 milyon $ civarında. DOGE’nin Ocak ayındaki fiyat artışı, transfer hacminin 1,4 milyar dolara çıkmasına neden oldu.

dogecoin cm

Buna karşılık, BCH’deki 90 günlük ortalama işlem hacmi 825 milyon dolar.

Bitcoin Cash komisyonlarıyla aktarılan değer arasındaki eşitsizlik, BCH’nin yüksek hacimli işlemleri işlediğini gösteriyor. Öte yandan, Litecoin ve Dogecoin küçük transferler için kullanılıyor gibi görünüyor. Votta, Doge’un BCH’nin piyasa kapitalizasyonunu geçmesinin olası olmadığını öne sürdü.

Madencileri ödüllendirmek için enflasyonla uzlaşma da onun içsel değerini düşürdü. Votta, Dogecoin’in “kıtlığı ve hızı nedeniyle Litecoin’i geçme ihtimalinin” de olmadığını sözlerine ekledi.

Dogecoin tokenleri, kripto para birimini bahşiş, oyun kredileri ve mikro ödemeler için uygun hale getiriyor.

Bununla birlikte, Dogecoin hakkındaki düşünceler oldukça olumlu ve devam eden kripto boğa piyasası tarafından desteklenmekte. Para birimi uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip olmayabilirken, kripto para biriminin kısa vadeli teknik görünümü daha yükseğe tırmanmaya hazır olabilir.

Votta, “bu son görünürlük nedeniyle geliştiriciler yeni uygulamalar oluşturmaya başlıyor.”

Dogecoin’in ekosistem gelişimi, hataları düzeltmek ve Bitcoin ve Litecoin gibi güncellenmiş Dogecoin düğüm istemci yazılımını yayınlamak için özel bir geliştirme ekibiyle birlikte madencilik ekosisteminin geliştirilmesini gerektirir. Şimdiye kadar bir şirketin DOGE’yi benimsemesi ile ödemenin benimsenmesi de projeye yardımcı olacaktır.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin