Dogecoin için boğa mı ayı mı bekleniyor?

DRC-20 Ordinals Gündemde: Dogecoin (DOGE) Fiyatı için boğa mı ayı mı bekleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin (DOGE) fiyatı son 3 haftadır 0,072 ile 0,075 dolar arasında durgun bir seyir izliyor. Son DRC-20 Ordinals hype’ı, işlem hacimlerinin önceki hiç görülmemiş seviyelere yükseldiği şeklinde görülüyor. Ancak, blok zinciri verileri, bu durumun DOGE fiyatının boğa çıkış şanslarını zayıflattığını gösteriyor.

22 Mayıs 2023 tarihinde, Dogecoin (DOGE) blok zinciri ağı tarihinde ilk defa 1,3 milyon günlük işlemi aştı. Ancak blok zinciri verileri, DRC-20 Ordinals hype’ının DOGE fiyatı beklentilerine önemli ölçüde etki etmediğini gösteriyor.

Dogecoin işlem ücretlerinin hala yükselişte olması, bu durumun daha olumsuz bir DOGE fiyat tahminini tetikleyebileceğini düşündürüyor.

Dogecoin fiyatı, işlem hacmindeki dalgalanmalara rağmen durgun kalmaya devam ediyor.

Dogecoin, büyüyen ağ etkinliğiyle başlıklara çıkmış olsa da DOGE fiyatı nispeten durgun kalmış durumda.

Aşağıdaki grafik, Dogecoin ağ etkinliğinin 14 Mayıs’ta 88,450 işlem seviyesinden 22 Mayıs’ta kaydedilen 1.35 milyon işleme kadar %1400 arttığını göstermektedir. Bu süre zarfında DOGE fiyatı ise nispeten değişmeden 0.073 dolar seviyesinde kalmıştır.

Dogecoin Price Prediction - May 2023 - Transaction Volume vs Price.

Tam anlamıyla, İşlem Sayısı, belirli bir ticaret dönemi boyunca bir blok zinciri ağındaki gerçekleşen işlemlerin toplam sayısını ifade eder.

Tarihsel olarak, Dogecoin fiyatı, işlem faaliyetinde sürekli bir artış olduğunda yükselmiştir. Bu nedenle, yukarıda gözlemlenen Fiyat ve İşlem Sayısı arasındaki endişe verici negatif ayrışma endişe yaratır.

Bu durum, yeni DRC-20 Ordinals işlemlerinin değerli blok alanını kullandığı, ancak ağa önemli ölçüde ekonomik değer katmadığı anlamına gelebilir.

Balinalar, Dogecoin’den Uzaklaşıyor

Bitcoin maksimalistlerinin Ordinals hakkındaki önemli eleştirilerinden biri, yükselen ağ ücretlerinin istenmeyen sonuçlarıdır. Bu fenomen şimdi Dogecoin ağı üzerinde de kendini gösteriyor gibi görünüyor.

10 Mayıs ile 22 Mayıs arasında, Dogecoin ağındaki ortalama işlem ücretleri üç kat arttı.

Dogecoin Price Prediction - May 2023 - Total Fees

Toplam Ücretler, kullanıcıların belirli bir süre içinde bir blok zincirinde işlem yapmak için harcadığı toplam miktarı toplar. İşlem ücretleri yükseldiğinde, kullanıcıları işlem yapmaktan caydırır, bu da ağın çekiciliğinde düşüşe ve nihayetinde fiyat düşüşüne yol açar.

Bu tezi doğrulayan şekilde, aşağıdaki grafik, Dogecoin ağındaki Büyük İşlemlerin 13 Mayıs civarında azalmaya başladığını göstermektedir. Bu, DRC-20 Ordinals işlemlerinin artmaya başladığı dönemle aynı zamana denk gelmektedir.

Dogecoin Price Prediction - May 2023

Bu, balina yatırımcılarının, “Doginals” tarafından neden olan nispeten ağ yoğunluğu ve ücret artışına tepki olarak daha az işlem yapması anlamına gelmektedir.

Balina işlemleri, herhangi bir kripto paranın fiyat beklentileri açısından çok önemlidir ve gereken likiditeyi sağlar. Bu nedenle, koşullar değişmezse, DOGE’nin fiyatı önümüzdeki günlerde başka bir düşüş eğrisine girebilir.

DOGE Fiyat Tahmini: $0.07 Desteği Kritik!

IntoTheBlock’un “In/Out of the Money Price” dağılım verilerine göre, ayılar DOGE fiyatını muhtemelen 0,07 dolar seviyesine indirmeye çalışacaklar.

Ancak, 853 milyon DOGE token satın alan 56,870 adresin, o kritik 0,07 dolar bölgesinde önemli bir destek sunması bekleniyor.

Ancak beklenildiği gibi bu destek çökerse, o zaman DOGE fiyatı muhtemelen 0,062 dolar seviyesine kadar daha da düşebilir.

Dogecoin (DOGE) Price Prediction - May 2023

Ancak, DOGE fiyatı 0,078 doların üzerine çıkabilirse, boğalar bu kötümser anlatıyı geçersiz kılabilir.

Ancak yukarıda görüldüğü gibi, 43.530 yatırımcının 28,9 milyar coin’i maksimum 0,078 dolar aralığında satın aldığı görülüyor ve bu yatırımcılar direnebilir.

Bu büyük bir kümelenme olan potansiyel kâr etme satıcıları, fiyatın yükselmesini kolayca durdurabilir ve aynı zamanda büyük bir direnç bölgesini temsil edebilir.

Ancak, bu direnç seviyesi başarısız olursa, DOGE boğaları fiyatın 0,085 dolar seviyesine yükselmesini bekleyebilir.

beincyrpto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin