Dogecoin fiyatı Elon Musk'ın 'trilyoner' tweet'inden sonra ne durumda?
Dogecoin fiyatı Elon Musk'ın 'trilyoner' tweet'inden sonra ne durumda?

Dogecoin fiyatı Elon Musk’ın ‘trilyoner’ tweet’inden sonra ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla ve SpaceX CEO’su ilk “Dogecoin trilyoneri” mi olacak? Piyasa, Musk’ın bu ifadeyi içeren tweet’ine ne tepki verdi?

Kripto para endüstrisinde zaman içinde test edilmiş bir özdeyiş: Elon Musk Dogecoin hakkında tweet attığında, fiyat genellikle yükselir. Bu seferde öyle oldu ancak eski performanslarından uzaktı.

Dün öğleden sonra, 13 milyondan fazla takipçisi olan popüler UberFacts Twitter hesabı, “Elon Musk’ın SpaceX sayesinde dünyanın ilk trilyoneri olacağı tahmin ediliyor” tweetini attı.

En sevdiği şaka coin konularından birini araya sokmak için başka bir fırsat yakalayan SpaceX ve Tesla CEO’su, “*In Dogecoin” yanıtını verdi. Twitter’da 61 milyondan fazla takipçisi bulunan Musk, bu yazıdan itibaren yaklaşık bir saat içinde tweet’te on binlerce etkileşim aldı.

Geçmişte birçok kez gördüğümüz gibi, piyasa Musk’ın tweetine hızlı tepki verdi ve CoinGecko’ya göre DOGE’nin fiyatı bir saatten daha kısa bir sürede yaklaşık %5 arttı. Şu anda, önde gelen şaka coin fiyatı 0,25 doların üzerinde seyrediyor ve coin son yedi günde %7 ve geçen ay yaklaşık %25 arttı.

Musk, uzun zamandır Dogecoin hayranı ve savunucusu ve bu kategorideki kript varlıklar hakkında defalarca tweet attı.

Kendisini “The Dogefather” olarak adlandırdı ve hatta Mayıs ayındaki ev sahipliği sırasında “Saturday Night Live”da DOGE’ye atıfta bulundu. Musk, kısa bir süre için Dogecoin’den ilham alan bir NFT koleksiyonu satmayı bile planladı, ancak sonunda fikrini değiştirdi.

Musk ayrıca kripto parayı geliştirmek ve onu Bitcoin’e daha ucuz ve enerji açısından daha verimli bir alternatif haline getirmek için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalışıyor.

Tesla, madenciliğin çevresel etkisi nedeniyle Bitcoin işlemlerini durduracağını açıkladıktan kısa bir süre sonra, kripto piyasası Mayıs ayında yaz boyu süren bir düşüşe girmişti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin