Dogecoin, Elon Musk'ın açıklamalarından sonra yükselişe geçti!
Dogecoin, Elon Musk'ın açıklamalarından sonra yükselişe geçti!

Dogecoin, Elon Musk’ın açıklamalarından sonra yükselişe geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin son zamanlarda toparlanmaya başladı diyebiliriz. Bu, fiyatların arttığını gören ‘Dogefather’ Elon Musk’ın son yorumlarının ardından gerçekleşti diyebiliriz. Meme coin’in önemli destekçilerinden olan Musk, kripto parayı geçen yıl elde ettiği popülerliğin ve başarısının arkasındaki ana nedenlerden biri oldu. Şimdi, bir kez daha milyarder dijital varlığın fiyatındaki son artışa neden oldu.

Dogecoin fiyatı yüzde 10 arttı!

Elon Musk kısa süre önce enflasyondan bahsetti ve doğal olarak, SpaceX CEO’su ile beklendiği gibi, tartışma kripto paralara yöneldi. Milyarder, gün geçtikçe büyüyen enflasyonla nasıl başa çıkılacağına dair bazı görüşler paylaşmıştı. Ona göre, böyle bir enflasyonla mücadele etmek için doların aksine fiziksel şeylere sahip olmak gerekiyor.

Musk’ın bahsettiği bu “fiziksel şeyler”, enflasyon yüksek olduğunda faydalı olan, iyi ürünler yapan bir şirketteki ev veya hisse senedi gibi seçenekler. Bununla birlikte, kripto paraları satmayı düşünmediğini de bildirdi. Hâlâ Bitcoin sahibi olduğunu ve “Bitcoin, Ethereum veya Doge satmayacağını” bildirdi.

Bu yorumlardan sonra Dogecoin hızla yükselişe geçti. Genellikle geçmişte Musk, Doge’dan bahsettiğinde fiyatlarda bir artışa yol açmıştı. Yine benzer bir yükseliş yaşandı. Kısa bir süre sonra, Dogecoin fiyatı hızla 0,111 dolardan 0.122 dolara yükseldi.

Dogecoin price chart from TradingView.com

ABD’de enflasyon rakamları yükselmeye devam ediyor. Elde edilen son verilere göre ABD enflasyonu %7,9’a ulaştı. Bu, Fed’i artan enflasyon oranları hakkında bir şeyler yapmaya çağıran uzmanlar arasında endişeleri artırıyor.

Başka yerlerde, kripto para enflasyon için iyi bir riskten korunma aracı olmaya devam ediyor. Bitcoin’in yıldan yıla %100’den fazla büyümesi ve Ethereum gibi altcoin’lerin daha yüksek rakamlar kaydetmesiyle, bu dijital varlıklar yatırımcıların tercih ettikleri yatırım aracı oldu.

Dogecoin, daha yüksek bir dip seviyesine indiği için hâlâ dünden daha yüksek işlem görüyor. Birim başına 0,113 dolar olan meme coin o zamandan beri değerinin %70’inden fazlasını kaybederek, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,7 doların üzerinde olmaktan çok uzak. Yatırımcı duyarlılığı, dijital varlığın son zamanlardaki pazardaki performansının doğrudan bir yansıması olarak, satışa yönelik büyük ölçüde çarpık olmaya devam ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin