featured

Dogecoin değerini 10’a katlayabilir! Bir sonraki boğa piyasasından önce satın almak isteyebilirsiniz…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin, Elon Musk’ın desteği nedeniyle yakın zamanda yeniden ilgi gördü. Twitter satın alımı, Dogecoin’in sosyal medyada daha da belirgin bir rol üstlendiğini görebilir. Ancak son haftalarda fiyata etkisini pek göremedik. Uzun vadede, bu durum değişebilir. Peki, gözde meme coin bir sonraki boğa koşusunda değerinin 10 katına çıkabilir mi?

DOGE nedir?

Dogecoin, şimdiye kadarki ilk meme coin’dir. Başlangıçta, Dogecoin yalnızca Bitcoin’in saf bir parodisi olarak geliştirildi ve tamamen eğlence amaçlı yaratılmıştı. Bununla birlikte zamanla, giderek daha fazla yatırımcı kripto para birimleriyle ilgilenmeye başladı. Bu nedenle fiyat aniden keskin bir şekilde yükseldi ve Dogecoin ünlü oldu.

Dogecoin, Proof-of-Work konsensüs mekanizmasını kullanır. Ethereum resmen bir PoS ağına geçerek ETH madenciliğini sonlandırdı. Bitcoin’den sonra ikinci en büyük PoW blockchain’i, Ethereum artık bir PoW konsensüsü kullanmadığından Dogecoin’dir. Bitcoin’e alternatif olarak merkezi olmayan bir ödeme aracı olarak da kullanılabilir. Sosyal medya ve Elon Musk gibi tanınmış şahsiyetler aracılığıyla yayılmasıyla, boğaların piyasa geri dönmesi ile birlikte büyük değerler kazanabilir.

Son zamanlarda fiyat nasıl hareket ediyor?

Son aylarda ayı piyasası gözde meme coin’in değerinin düşmesine sebep oldu. 2021 Ekim sonunda fiyat 0,30 dolara dokunduğundan beri sürekli olarak bir düşüş trendinde işlem görüyor.

Dogecoin grafik

Haziran ortasında, gözde meme coin sadece 0,053 dolar değerindeydi. Ayrıca bu süre zarfında 2022 için en düşük seviyesine ulaştı. Fiyat daha sonra tekrar stabilize edebildi. Ardından, Ağustos ayında Elon Musk’ın yardımları ile birlikte daha güçlü kazançlar gördük. Bunun sonucunda DOGE, 0,086 dolara kadar yükselmeyi başardı. Ancak ralli, hızlı bir şekilde sonra erdi ve yeniden 0,06 dolar civarına bir düşüş yaşadı.

Son aylardaki düşüşün sebebi ne?

Bir ayı piyasasında, çoğu kripto para biriminin keskin kayıplar görmesi yaygındır. Bu, özellikle meme coin’ler için daha ağırdır. Meme coin’ler yükseliş piyasası ortamında kısa sürede son derece büyük kazançlar görebilir. Ancak ayı piyasasında bunlardaki kayıplar diğerlerine kıyasla çok daha yüksek olur.

Dogecoin sadece birkaç ay içinde 0,30 dolardan 0,053 dolara düştü. Bu da %80’den fazla bir düşüş kaydettiği anlamına gelir. Ancak, Mayıs 2021’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 doları referans olarak kullanırsak, boğa piyasası ile ayı piyasası arasındaki kayıpların neredeyse %95 olduğunu söyleyebiliriz.

Kısa vadeli Dogecoin tahmini nedir?

Ağustos ayındaki kısa yükseliş dışında, Dogecoin son haftalarda neredeyse hiç yükselmedi veya herhangi bir ağır kayıp görmedi. Ancak bu, ayı piyasasının mevcut aşamasının doğasıdır. Haziran ayından bu yana piyasada istikrar sağlandı. Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı haftalarca yalnızca 19,000 dolar ile 20,000 dolar arasında dalgalandı. Bu, altcoin’lerin de pek hareket etmediği anlamına geliyor.

Kısa vadede, Dogecoin tahmini de bu nedenle tarafsız olmalıdır. Herhangi bir büyük fiyat hareketi olsaydı, fiyatların düşme olasılığı daha yüksek olurdu.

Uzun vadeli Dogecoin fiyat tahmini

Önümüzdeki 3 yıl içinde gözde meme coin’in fiyatında  tekrar büyük artışlar görebiliriz. Peki, Dogecoin 2025 yılına kadar ne kadar yükselebilir?

Bunun için önce önümüzdeki 3 yılda kripto para piyasasının nasıl gelişebileceğine bakmalıyız.

Yaklaşık bir yıldır ayı piyasasındayız. 2022’nin ilk yarısında kripto para birimlerinde ağır kayıplar gördük. Piyasa, yılın ikinci yarısında düşük bir seviyede istikrar kazandı. 2023’ten itibaren ilk fiyat artışlarını tekrar görebiliriz.

Çünkü piyasa, Bitcoin Halving’e dayanan 4 yıllık döngülerde çalışıyor. Bu olaylar yaklaşık 4 yılda bir gerçekleşir. Yarılanmadan sonra, tüm zamanların en yüksek seviyeleri ile biten bir boğa piyasası başlar. Bu zirvelerden sonra fiyatlar keskin bir şekilde düşer ve ayı piyasası başlar. Ayı piyasası yaklaşık 2 ila 2,5 yıl sürer.

Şu anda fiyatların mevcut döngü için en düşük seviyelere yaklaştığı bir ayı piyasasının ortasındayız. En geç 2024’te Bitcoin Halving’den sonra yeni bir boğa piyasası olmalı ve Dogecoin fiyatı yükselmeli. Boğa piyasasının zirvesi 2025’te düşmeli. Bu nedenle Dogecoin’in 2025 için tahmini çok olumlu.

2025 yılı için bir Dogecoin tahmini yapmak istersek bunu son boğa piyasasındaki artışlardan çıkarabiliriz. Dogecoin fiyatı, 2019’da 0,002 dolarlık  düşük bir seviyeden tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 dolara yükseldi. Bu, Dogecoin’in 3700 kat arttığı anlamına gelir.

Yeni boğa piyasasında Dogecoin fiyatında yine son derece güçlü artışlar görebiliriz. Bununla birlikte, gözde meme coin şimdi çok daha yüksek bir başlangıç ​​konumundan geldiği için genel artış yavaşlayacaktır. Bu durumda, oldukça muhafazakar bir şekilde eğim faktörünün 100 olduğunu varsayıyoruz.

Olası yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini hesaplamak için mevcut ayı piyasasındaki en düşük değerden başlayalım. Fiyatın 0,030 dolara kadar düştüğünü varsayarsak ve 100’lük bir eğim faktörü kullanırsak, o zaman meme coin’in yeni boğa piyasasında tüm zamanların en yüksek seviyesi 3 dolar olabilir. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi 2025’te de düşecek. Bu nedenle, 2025’te 0,50 ila 3 dolar arasında bir fiyat görebiliriz.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin