featured

Tartışmalar devam ediyor: Dogecoin’in 2023 yılında 1 dolara ulaşabilme ihtimali nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası 2023 yılına olumlu bir başlangıç yapmışken gözde meme coin olan Dogecoin de yılın başından bu yana %14 oranında değer kazandı. Bununla birlikte, Dogecoin’in önceki ATH fiyatı olan 0,74 doları aşma ve hatta uzun zamandır beklenen 1 dolar hedefine ulaşma potansiyeline sahip olduğuna dair birçok konuşma var. Peki bunun gerçekleşme olasılığı nedir?

Dogecoin nedir?

Dogecoin, 2013 yılında şaka amaçlı üretildi. “Doge” internet şakasındaki Shiba Inu köpek ırkına dayanmaktadır. Token bir şaka olarak başlamış olsa da, oldukça büyük bir çevrimiçi hayran kitlesi oluşturdu. Artık küçük çevrimiçi ödemeler ve bahşiş veren içerik üreticileri için çok sevilen bir sanal para biçimi haline geldi. Dogecoin merkezi bir otoriteye sahip değildir. Bu nedenle ne bir hükümet ne de bir finans kuruluşunun onun üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Blockchain olarak bilinen halka açık bir defter, ağdaki işlemlerin kaydını tutar. Kripto para borsalarına ek olarak satın alınabilir, takas edilebilir ve bir dijital cüzdanda tutulabilir.

Süreç ne zaman başladı?

Dogecoin ilk olarak 6 Aralık 2013’te piyasaya sürüldü. Dogecoin, IBM’den Billy Marcus ve Adobe’den Jackson Palmer adlı iki yazılım geliştiricisi tarafından geliştirildi. Bir Shiba Inu resmi içeren popüler Doge meme’inden esinlenildi ve Bitcoin gibi iyi bilinen kripto para birimleri için bir “şaka” olarak yapıldı.

PoS mu yoksa PoW mu?

Dogecoin, Proof-of-Work algoritmasını kullanır. ETH madenciliği, Ethereum’un bir PoS ağına resmi geçişiyle etkili bir şekilde sona erdi. DOGE, Ethereum’un artık bir PoW algoritmasına sahip olmaması nedeniyle Bitcoin’in ardından en büyük ikinci PoW blockchain’dir. Bitcoin’e merkezi olmayan bir ödeme alternatifi olarak çok fazla potansiyele sahiptir.

Dogecoin grafik

Fiyat, 2023’te 1 dolara ulaşabilir mi?

Gözde meme coin’in fiyatının 1 dolara ulaşması için temelde 12 kat yükselmesi gerekir. Çoğu analiste göre 2023 yılı, yılın üçüncü çeyreğine kadar konsolide olabilir veya hafif bir yükseliş trendinde olabilir. Bu tür dinamiklerle fiyatın 1 dolara ulaşması zor olacaktır. Ancak meme coin’in fiyatının 0,20 dolar ile 0,30 dolar civarında olduğunu görebiliriz.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin