Dogecoin, güncelleme ile birlikte gelen yüzde 11’lik artışı sürdürebilecek mi?
Dogecoin, güncelleme ile birlikte gelen yüzde 11’lik artışı sürdürebilecek mi?

DOGE yatırımcıları dikkat! Sert yükselen Dogecoin ile ilgili inanılmaz bir bilgi açığa çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin, son haftalarda düzenli olarak manşetlere taşınmaya başladı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın meme coin ekosisteminde oynayabileceği rol hakkında her gün daha da fazla spekülasyonla karşılaşıyoruz.

Elon Musk, DOGE fiyatını 1 saatte %40 artırdı

Bugün erken saatlerde Musk, Dogecoin hakkında bir dizi tweet atarak ona “halkın kripto parası” dedi ve DOGE fiyatının bir saat içinde %40 artmasına yardımcı oldu.

Kripto alanını biraz daha uzun süredir takip edenler, bunun Dogecoin hakkında ilk konuşması olmadığını hatırlayacaklar. Nisan 2019’da, Musk’ın “Dogecoin’in CEO’su” olarak seçildiğini gösteren bir şaka anketiyle ilgili bir yoruma yanıt veren milyarder, “en sevdiğim kripto para birimim olabilir. Oldukça havalı.” demişti.

Tesadüfen, bundan iki ay önce, Dogecoin’in ağında yeni bir adres belirdi ve o zamandan beri, çoğu oldukça ağır miktarlar içeren düzenli olarak yeni işlemler alıyor.

Toplam Dogecoin arzının %27’sini tek bir adres tutuyor

Şubat 2019’daki ilk işlemde mütevazı bir şekilde 100 DOGE alan adres, diğer işlemlerde yüz milyonlarca token aldı. O zamandan beri adres neredeyse 34,9 milyar DOGE veya bugünün fiyatlarında 1,2 milyar doları aştı.

Dolaşımdaki 128,2 milyar DOGE arzı ile bu, mevcut tüm kripto paraların %27’sini temsil ediyor. Bu da kesinlikle Dogecoin’in ne kadar merkezi olabileceğini düşünmenizi sağlayacak bir durum…

Kripto borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao da bu konuyu bugün erken saatlerde vurguladı. CZ’ye göre çekirdek geliştiricilerden oluşan bir ekibin olmaması anlamında merkezsiz olması muhtemelen olumlu bir şey olarak değerlendirilebilir, ancak bir avuç adreste bulunan çok miktarda kripto para risk teşkil ediyor.

Zhao şöyle dedi:

1 adres tüm DOGE’lerin %27’sini tutuyor. İlk 20 adres tüm DOGE adreslerinin %50’sinden fazlasını tutuyor. Bu anlamda bir tür “merkezileşmedir.”

Zhao’nun bahsettiği diğer büyük adresler, en tepeden çok daha az kripto paraya sahip. CZ bunların borsa veya madencilik havuzu adresleri olup olmadıklarının ya da kimin sahibi olduğunu bilmediğini söyledi.

En büyük adresin gizemi bir süredir tartışma konusu. Geçen yıl, bazı Reddit kullanıcıları, adresin 20 milyon dolar değerinde olduğunu ve kesin bir cevap bulunamadığını tartışmıştı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin