featured

DOGE analistleri umutlu! Gözde meme coin 2023 yılında yatırım için iyi bir tercih mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı gözde meme coin’lerden bir tanesi olan DOGE, oldukça kötü bir yıl geçirdi. Yatırımcılar şimdi, 2023 yılında neler olacağını merak ediyor. Ancak gözde meme coin, 2022’deki krizde diğer kripto para birimlerine kıyasla nispeten daha iyi performans gösterdi.

DOGE, 2022’de piyasa değerine göre ilk on kripto para birimi arasında en iyi performansı gösteren ikinci blockchain oldu. “Ağın Durumu” raporuna göre bu yıl sadece %54 oranında düşüş yaşadı. Böylece BNB’nin ardından en az değer kaybeden kripto para birimi oldu. Bu veriler, blockchain analitik platformu olan CoinMetrics tarafından 20 Aralık’ta yayınlandı.

Piyasa değerine göre ilk on kripto para birimine bakıldığında son 12 ayda en fazla değer kaybedenler Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Polygon (MATIC) oldu.

2022 yılı için kan banyosu devam ederken, DOGE yatırımcılarının yarısından fazlası hâlâ kâr ediyor. Meme coin yatırımcılarının yaklaşık %54’ü kârda. IntoTheBlock verilerine göre, sahiplerin %43’ü zarar ederken, %3’ü ise ne kâr ne zarar etti.

DOGE teknik analizi

TradingView’de 7 günlük teknik göstergelerdeki duyarlılık ağırlıklı olarak düşüş tarafında. Bunlardan 13 tanesi satışı işaret ederken 3 tanesi nötr bölgede.

DOGE grafik

DOGE fiyatının çoğunlukla kırmızı bölgede işlem görüyor olmasına rağmen meme coin, Tesla (NASDAQ: TSLA) CEO’su Elon Musk’tan gelen girdilerle teşvik edilen ralliler kaydetti. Fiyattaki artış, doğrudan Musk’ın Twitter’da DOGE’a olan coşkusunu sık sık ifade etmesi ile bağlantılıdır.

Mevcut artışın bir kısmı, Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından geldi. Musk, meme coin’i bir ödeme yöntemi olarak sosyal medya ağına entegre edebileceğini söylemişti.

Sıradaki hareket ne olacak?

Genel olarak konuşursak, yatırımcılar genişletilmiş ağ faaliyetleri ve iyileştirilmiş benimseme oranları hakkında ileriye dönük haberler arıyorlar. Örneğin DOGE, Elon Musk ve Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in dijital varlığı güçlendirmek için birlikte çalışıyor olabileceği bildirildiğinde kısa bir fiyat artışı gördü.

2022 yılının sonunda DOGE yatırımcıları, fiyatın dibe ulaştığını ve yeni bir yükseliş başlatacğını umut ediyorlar. PricePredictions’daki makine öğrenimi algoritması, gözde meme coin’in 1 Ocak 2023’te 0,079 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor.

DOGE, bu yazının yazıldığı sırada 0,07077 dolar civarında işlem görüyor. Fiyat, son 24 saatte %0,39 oranında değer kaybetti. Haftalık grafikte ise bu düşüşün %4,6 olduğu görülüyor.

9,44 milyar dolarlık piyasa değeri ile Dogecoin, ilk 100 kripto para birimi arasında 8. sırada yer alıyor.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin