featured

Yatırımcılar heyecanlı, DOGE yeni toparlanma rallisine hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son toparlanma rallisinin ortasında milyarder Elon Musk, DOGE fiyatına hafif bir destek sağlayarak 0,17 dolar seviyesine ulaşmasına yardımcı olmuştu. Hemen ardından, kripto pazarında geçen hafta yaşanan satış hareketleri, gözde meme coin’i 0,133 dolarda bulunan destek noktasına kadar düşürdü. Alıcılar fiyatı daha yükseğe çıkarmaya çalışıyorlar. Ancak öte yandan satıcılar, yükselişi engellemek için çaba göstermeye devam ediyorlar.

Dogecoin’deki 24 saatlik işlem hacmi, 661,2 milyon dolar. Bu da %54,8 oranında bir kayba işaret ediyor.

0,11 dolardaki destek noktasından başlatılan V şeklindeki toparlanma, DOGE fiyatını %54 oranında yükselterek 1,7 dolara kadar yükseltti. Ancak, satıcılar daha yüksek bir güçle misilleme yaptı. Bunun sonucunda da fiyat, aşağı çekildi.

DOGE grafik

Gözde meme coin’in fiyatındaki bu ani düşüş, nisan ayının ilk haftasında kripto para piyasası lideri olan Bitcoin fiyatındaki ani bir düşüşle de tetiklendi. Sonuç olarak fiyat, %21 oranında bir düşüş yaşayarak 1,33 dolarda bulunan destek noktasına geriledi.

Bunun ardından altcoin, grafiğinde arka arkaya dört yeşil mum oluşturarak destek noktasından toparlanarak %8,88 oranında bir kazanç kaydetti.  Ancak bu yeşil mumlar, küçük gövdeleri ve yüksek fiyat reddini yansıtarak alım baskısındaki zayıflığı gösteriyor.

Bugün ise meme coin’in fiyatı %2,2 oranında bir düşüş yaşadı ve 0,133 dolarda bulunan destek noktasını yeniden ziyaret ediliyor.

Yatırımcılar ne yapmalı?

DOGE yatırımcıları 0,133 dolardaki destek noktasını yakından izlemeli. Çünkü bu seviyeden bir yükseliş tersine çevrilmiş bir baş ve omuz modeli oluşturacaktır. 0,17 dolar seviyesinde bir boyun çizgisi olan bu fiyat modeli, meme coin’in fiyatının daha yüksek oranlarda değer kazanmasının yolunu açabilir.

Öte yandan, eğer satıcılar DOGE fiyatını 0,133 dolardaki destek noktasının altına düşürürse, 0,11 dolara doğru bir yolculuk başlayacaktır ve yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır.

Meme coin için teknik göstergeler ne diyor?

Fiyat hareketinde önemli bir düzeltme yaşanmasına rağmen, ADX eğimi neredeyse hiç düşmedi ve sürekli bir yükseliş momentumunu vurguladı.

0,134 dolarlık destek noktası ile çakışan 50 DMA eğimi, alıcılar için sağlam bir destek sağlıyor. Bununla birlikte, 200 DMA’nın altındaki ticaret genel bir ayı eğilimine işaret ediyor.

DOGE için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,17 dolar ve 0,2 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,13 dolar ve 0,11 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin