featured

DOGE yatırımcılarının bir sonraki hareketten önce dikkatli davranmalarında fayda var! İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder Elon Musk’ın ilgi çeken tweet’inden bu yana en gözde meme coin olan DOGE fiyatının artışı hızlandı. Aslında, meme coin bu harekete 25 Ekim’den beri hazırlanmış gibi görünüyordu. Ancak, DOGE fiyatını 29 Ekim’de 0,1311 dolara yönlendiren 28 ve 29 Ekim arasındaki %32,95’lik artış daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Fiyat hareketi birkaç gün daha yükseliş bölgesinde kalabilir mi?

Beş aylık deneme yanılma sürecinden sonra DOGE, Elon Musk’ın Twitter satın almasını tamamlanmasının ardından 0,1 dolar sınırını kırdı. Dünyanın en zengin adamının “bırakın” tweet’inden bu yana fiyat artışı ivme kazandı. Aslında gözde meme coin, 25 Ekim’den beri bu harekete hazırdı.

Ancak fiyatı 29 Ekim itibarıyla 0,1311 dolara getiren 28-29 Ekim arasındaki %32,95’lik artışa daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. İşte sebebi…

Neler olacak?

Gözde meme coin’in fiyatı en son bu seviyeye 11 Mayıs tarihinde ulaşmıştı. Beklenmedik bir olayda, bu artışın normal bir ani yükseliş olmadığı görüldü. Quantify Crypto’ya göre, DOGE %88,6 ile hâlâ çok kârdaydı. Teknik analiz bilgi platformu ayrıca token’ın yatırımcıların da dikkatini çektiğini belirtti.

DOGE

Teknik verilerle bile fiyatın kâr etmeye devam edeceği sonucuna varmak için çok aceleci davranmamak gerekiyor. Bu nedenle, fiyat hareketini dikkate almak çok önemliydi.

Günlük grafikte, Yönlü Hareket Endeksi (DMI), Quantify Crypto raporuyla tam bir uyum içindeydi. Bu yazının yazıldığı sırada pozitif DMI 56,26’da tamamen odaklanmış yukarı trend modundaydı.

Aynı anlaşmada Ortalama Yön Endeksi (ADX) de vardı. 27,22’deki ADX, pozitif DMI anlamına gelen alıcı etkisinin güçlü bir yönlü harekete sahip olduğunu gösterdi. Ters yöndeki satıcılar için, negatif DMI garip bir şekilde 4,67’ye düştüğü için destek yok denecek kadar azdı. Bu eğilimin sonuçları, DOGE fiyat hareketinin tam anlamıyla bir boğa tuzağına düştüğü ve muazzam artışına hızla devam etme potansiyeline sahip olmasıdır.

Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) ise satıcıların gücünün alıcıların altında kaldığı için güçlü bir alıcı momentumu gösterdi. Özellikle, histogramın orta noktasının üzerindeki 12 ila 26 EMA seviyeleri DOGE’un fiyatının geri çekilmesi için bir neden olmadığına işaret ediyor.

Temkinli olmakta fayda var

Zincir üstü verilere göre DOGE, kâr sağlama hedefine sadık kalmış gibi görünüyor. Bu, Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) oranı ile ortaya çıktı. Santiment’ten alınan verilere göre, MVRV %46,30 gibi inanılmaz bir orandaydı.

Bilgiler, oranın 24 Ekim’de -%3,10’luk noktasından ayrılmasından bu yana kesintisiz bir artışta olduğunu gösterdi. Bu oranda DOGE yatırımcılarının ralliden önce dipten satın almaları halinde yatırımlarının neredeyse iki katını kazandıklarını ortaya çıkardı. Artan bir MVRV oranı ve bitmeyen bir balina katılımı ile DOGE, yükseliş eğilimini uzatabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin