featured

Piyasa yeşile dönerken DOGE 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı! Yükselişin sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, son 24 saatte en iyi performans gösteren kripto para birimleri arasında yer alıyor.

DOGE fiyatı gün içinde %7,8 oranında artarak onu ilk 10 kripto para birimi arasında en iyi performans gösteren ikinci varlık haline getirdi.

CoinGecko’ya göre, gözde meme coin Pazartesi günü erken saatlerde 3 haftanın en yüksek seviyesi olan 0,0787 dolara ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada ise 0,0778 dolar civarında işlem görüyor. DOGE ayrıca son yedi günde %10’dan fazla yükseldi ve Aralık ayı sonundaki kayıplarını sildi.

DOGE

Günlük kazançlar açısından, piyasa değerine göre şu anda dokuzuncu en büyük kripto para birimi olan Dogecoin, aralık boyunca %11,4 oranında bir artış yaşadı.

Piyasa yükselişte

Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatının Aralık ortasından bu yana ilk kez Pazar günü 17,000 doların üzerindeki seviyelere geri dönmesiyle birlikte, genel olarak olumlu bir duygu oluştu.

Günün diğer önemli kazananları arasında, gün boyunca neredeyse %20 ve bir haftada %64’e varan büyük bir artış yaşayan SOL yer alıyor.

Litecoin (LTC) son 24 saatte %7,6 oranında artarken, UNI %7,3 ve BNB de %6,3’lük bir ralli yaptı.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), gün içinde %4,6 oranında bir artış gerçekleştirdi. Böylece dört haftanın en yüksek seviyesi olan 1,323 dolara ulaştı.

Yatırımcılar, Perşembe günü açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunu da yakından takip ediyor.

Aralık ayı enflasyon tablosuna ilişkin detayları ana hatlarıyla ortaya koyan TÜFE raporu, 1 Şubat’ta sona erecek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından önceki en önemli ekonomik rapor olarak kabul ediliyor.

Enflasyonun Aralık ayında %0,3 artması beklenirken, piyasalar Fed’in oranları 0,25 puan artırarak %4,5 – %4,75’e yükseltmesini bekliyor. Ancak 0,5 puanlık daha büyük bir artış şansı da var.

DeCrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin