Do Kwon, Terra planlarını açıkladı! LUNA'nın hâlâ şansı var mı?
Do Kwon, Terra planlarını açıkladı! LUNA'nın hâlâ şansı var mı?

Do Kwon, Terra planlarını açıkladı! LUNA’nın hâlâ şansı var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Luna kripto çöküşünün Luna ve TerraUSD’nin çöküşünü görmesiyle birlikte, sahipleri bir Luna kurtarmanın mümkün olup olmadığını merak ediyor.

Çöküşün ortasında, TerraLabs kurucusu ve CEO’su Do Kwon, mevcut kripto enkazını dengelemek için bir Luna kurtarma planı sundu.

Luna’nın %99’un üzerinde düştüğünü ve UST’nin sabitini kaybettiğini gören, şimdiye kadarki en büyük kripto para çöküşlerinden biri olarak adlandırılan Kwon tarafından önerilen Luna kurtarma planına bir göz atın.

Do Kwon, kurtarma planını açıklıyor

Kwon, Luna kurtarma planının ayrıntılarını paylaşmak için Twitter’a gitti. Şimdi, teminatlı UST için bir mekanizma getirerek benzeri görülmemiş kripto fiyat çöküşünü dengeleme sürecinde olduğunu söyledi.

Tether ve USDT gibi stabil coinler, değerleri 1 dolara sabitlenmiş teminat destekli sabit paralardır. Bu, herhangi bir teminata sahip olmayan ve fiyat dengesini korumak için algoritmik akıllı sözleşmeler yoluyla çalışan UST gibi algoritmik sabit paralardan farklıdır. Mekanizma, fiyat istikrarını korumak için UST/LUNA’nın yakılmasını ve basılmasını içerir.

Kwon, Luna ve UST’nin neden bu kadar çok düştüğünü açıkladı. Twitter başlığında şunları söyledi:

Fiyat istikrar mekanizması, UST arzını (toplam arzın %10’undan fazlasını) emiyor, ancak aynı anda bu kadar çok stabil coin’i emmenin maliyeti, zincir üzeri takas yayılmasını %40’a çıkardı ve Luna fiyatı önemli ölçüde düştü.

Kurtarma sürecini başlatmak için Kwon daha fazla bilgi verdi. “İleriye dönük tek yol, UST tekrarlamaya başlamadan önce çıkmak isteyen stabil coin arzını emmek olacak” dedi.

Kwon, taban havuzunu 50 milyondan 100 milyona çıkarmayı ve PoolBlockRecovery’yi 36’dan 18’e düşürmeyi önerdi. Bunu, dolaşımdaki UST’nin emilmesine yardımcı olmak için 293 milyon dolardan 1.2 milyar dolara çıkarma kapasitesi takip edecek. Bu, UST’nin daha önceki dolar kuruna geri dönmesine yardımcı olacaktır.

https://twitter.com/stablekwon/status/1524331181184983040

Do Kwon daha sonra, UST ekosistemi istikrara kavuştuğunda, UST’yi teminat altına alma çabalarını destekleyeceğini iddia etti. Terra, stabil coini daha sağlam ve aşırı piyasa türbülansına karşı dirençli hale getirmek için mekanizmalar sunacak.

Ancak, bunun etkisi olmadan olmayacağını kabul etti. Kwon, “Doğal olarak, bunun UST ve LUNA sahipleri için yüksek bir maliyeti var, ancak ekosisteme daha fazla dışsal sermaye getirmek ve UST üzerindeki arz yükünü azaltmak için çeşitli seçenekleri keşfetmeye devam edeceğiz” dedi.

gfinityesports


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin