featured
Diyanetin Bitcoin ve Ethereum açıklaması

Diyanetin Bitcoin ve Ethereum açıklaması yabancı basına konu oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde yöneltilen bir soruya Diyanet İşlerinden cevap gelmişti. Diyanetin Bitcoin ve Ethereum açıklaması yabancı basına konu oldu.

“Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri’nden verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtilmişti.

Diyanetin Bitcoin ve Ethereum açıklaması, kripto para sektöründe faaliyet gösteren yabancı basına da konu oldu.

Cointelegraph’ın ”Türkiye Hükümeti, Bitcoin ve Ethereum adına Müslümanlar için uygun değil” başlıklı haberinde, Türkiye’nin, Bitcoin’in Hükümet kontrolünde olmadığından dolayı Din için uygun olmadığı ifadeleri yer aldı.

Cointelegraph, haberde Diyanet işlerinin açıklamasına geniş yer ayırıldı. Türkiyede PayPal’ın da yasaklandığı bilgisine yer verilen yazıda 2016’da ilk Türk Bitcoin borsası olan BTCTurkr’ün kapatılmasına da değinildi.

Haber sitesi, 2013 yılından beri Türk Lirası’nın Dolar karşısında değer kaybından dolayı spekülasyonlar açısından tüccarların kar elde etme eğiliminde bulunabilecekleri yorumunda bulundu.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin