Dikkat: Yeni DeFi protokolü önce 150 kat tırmandı, sonra sıfırlandı!
Dikkat: Yeni DeFi protokolü önce 150 kat tırmandı, sonra sıfırlandı!

Dikkat: Yeni DeFi protokolü önce 150 kat tırmandı, sonra sıfırlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi piyasası yazın gördüğü zirve seviyelerinden bu yana büyük ölçüde düşerken, birçok kripto yatırımcısının dikkatini çeken ve milyonlarca dolar değerinde sermaye toplanan projeler başlatıldı.

Bu kripto paralardan ikisi Keep3r Network’ün KPR ve CORE isimli coin’leri.

KPR nedir?

KPR, Yearn.finance ve YFI Andre Cronje’nin kurucusu tarafından başlatılan bir kripto para.

Bu yeni token, blok zinciri tabanlı bir iş ağının para birimi. Halka açıldıktan sonraki gün yüzde 15.000’in üzerinde tırmandı.

CORE nedir?

CORE, piyasaya sürülmesinden sonraki gün yüzde 4.000 artan bir “para oyunu”. Kripto para piyasaya sürüldükten bir gün sonra 40 milyon dolarlık piyasa değerine fırladı.

Ethereum geliştiricileri pek çok çatal piyasaya sürdü

Her iki kripto para da geçtiğimiz beş hafta içinde piyasaya sürüldü. Ethereum fiyatının zayıflığı ve acımasız DeFi düzeltmesini adeta görmezden gelen bu paralar ciddi yükselişler yaşıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, mini ayı pazarında kâr elde etmek isteyen Ethereum geliştiricileri tarafından da ilgi görüyorlar ve hemen çatallandırılıyorlar.

Ancak ne yazık ki bu yeni çatalların çoğu yasal bir ürün ya da yenilik içermiyor, daha çok dolandırıcılık faaliyetleri için ortaya çıkarılıyor.

Her iki DeFi kripto parası da sıfırlandı

Kripto analisti Degenomics tarafından belirtildiği gibi, hem Keep3r Network’ün KPR’si hem de CORE için bir çatal, son 24 saattir yatırımcıları zor durumda bırakıyor. İlki KPER olarak adlandırılıyor. Zirvesindeyken bu proje yaklaşık 5.000.000 dolar piyasa değerine sahipti. İkincisi ise multi-milyon dolarlık piyasa değeri olan CORE’un çatalı KORE idi.

Geliştiriciler havuzdan likiditeyi boşaltmak için anlamsız miktarda token bastıktan sonra her iki coin de şu anda neredeyse sıfıra satılıyor.

DeFi dolandırıcılıkları artıyor

Bu son olay, son zamanlarda gerçekleşen ilk multi-milyon dolarlık DeFi dolandırıcılığı değil. BREE’nin bir zamanlar 50 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğu CoinBreeder/CBDAO, bir yönetici tarafından projenin çökmesine neden olan istismara maruz kaldı.

Three Arrows Capital’in CIO’su ve CEO’su Su Zhu, ekim ayı başlarında, öne çıkan projelerdeki çatalların ve dolandırıcılıkların yaygınlığına dikkat çekmişti.

Bu arada Bitcoin biriktiren kurumların sayısının, şu an bilinenden çok daha fazla olabileceği iddia ediliyor. Ayrıntılar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin