Dikkat, sırada siz olabilirsiniz! Kripto para dolandırıcılarının 2021 karnesi

Dikkat, sırada siz olabilirsiniz! Kripto para dolandırıcılarının 2021 karnesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı kripto dünyası için her açıdan farklı geçti. Kazananlar, kaybedenler, zirve yapanlar derken koca bir sene geride kaldı. Küresel ekonominin kötü olduğu tarafta kripto endüstrisi neredeyse hiç durmadı. Ara ara düzeltmeler olsa da yükseliş trendi bozulmadı. Birçok varlık yeni ATH’lerini gösterdi. Ancak 2021 yılında kripto para dolandırıcıları yine iş başındaydı.

Kısa yoldan zengin olmak isteyen ya da parasının hemen katlanmasını bekleyen yatırımcılar, istemeden dolandırıcıların uzağına düştü. Ülkemizde de sıklıkla yaşadığımız kripto dolandırıcılık vakalarını yaşadık. 2021 yılında yatırımcılar kadar dolandırıcılarda kazandı.

Ülkemizdeki dolandırıcılık genellikle insanların kendi isteğiyle oldu. Yani saadet zinciri adı altında yatırımcılar parlarını başka kişilere vererek gelir elde etmeyi umdu. Fakat dolandırıcılık batağının içinde olduklarını sonradan öğrendiler. Bu gibi mağduriyet dünyanın farklı ülkelerinde de yaşandı. Kripto para dolandırıcılığı sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda hesap çalma ve hackleme olaylarıyla insanların adeta kasası boşaltıldı.

Kripto para dolandırıcılığı 2021 yılında rekor kırdı

Yakın tarihli bir analize göre, kripto para suçları 2021’de yeni bir rekora imza attı. Dolandırıcılar, geçtiğimiz sene 14 milyar dolar değerinde kripto para çaldı. Blockchain araştırma firması Chainalysis’e göre, kripto dolandırıcılığı geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Sektörün büyümesiyle beraber dolandırıcılık aynı ölçüde büyüdü.

Blockchain veri şirketi Chainalysis tarafından 6 Ocak Perşembe günü bir rapor yayınlandı. “2022 kripto suç raporu” olarak yayınlanan verinin içinde 2020 yılına göre suçların iki kat artığı vurgulandı. 2020 senesinde dolandırcılık vakaları 7,8 milyar dolar iken, 2021 yılında bu rakam 14 milyar dolara ulaştı.

Dolandırcılık işlemlerinde DeFi projeler başı çekiyor

Kripto para dünyasında dolandırıcılık en fazla DeFi projelerinde yaşandı. Chainalysis’in paylaştığı veriler görenleri çok şaşırttı. DeFi işlemlerinde 2021 yılında %912 artış görüldü. Buna karşılık DeFi protokolleri yüzde 72 oranında saldırıya maruz kaldı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında  yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin