Dikkat! 10.000 BTC, borsaya taşındı: Madenciler satış mı yapacak?

Dikkat! 10.000 BTC, borsaya taşındı: Madenciler satış mı yapıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa iyileşmeye doğru giderken madenciler devreye girebilir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte enerji krizinin iyice patlak vermesi Bitcoin madencilerini harekete geçirebilir.

Bitcoin fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Aralık ayında ve yaklaşan seanslarda daha yavaş oran artışları ima etmesinden sonra yükseldi. BTC fiyatı, işlem hacminde %200’ün üzerinde bir artışla 17.000 doların üzerine ulaştı. 

Zincir üstü veriler, finansal sorunlarla karşı karşıya kalan madencilerin gerçekten de Bitcoin varlıklarını sattıklarını ortaya koydu. Bunun yanı sıra madencilik faaliyeti nedeniyle Bitcoin hashrate’inin sürekli olarak düştüğünü gösterildi.

Madencilerin kapitülasyonu Bitcoin rallisini kısıtlıyor

Whale Alert, 1 Aralık tarihli bir tweet’te , bilinmeyen bir cüzdanın kripto borsası Coinbene’ye 171 milyon doların üzerinde değere sahip 10.050 Bitcoin taşıdığını bildirdi. Ayrıca, son 24 saat içinde başka BTC satış işlemleri de dikkat çekti.

Zincir üstü analist IT Tech, madenci Poolin’den 10K’lık bir çıkışı doğruladı. Madenciler rezervlerinin bir kısmını aynı anda transfer ederse, bu BTC fiyat düşüşünü tetikleyebilir.

Bitcoin fiyatı, madencilerin artan satış baskısı nedeniyle bir miktar balina birikimine rağmen büyük bir artış gösteremiyor. Aslında, bu hafta 3.500’den fazla BTC madenci topluluğu tarafından satıldı. 

Zincir içi verilere göre, madencilerin borsalara BTC transferleri, BTC’nin 20.000 dolardan 16.000 dolara düşmesinin ardından yeniden arttı.

En vahim tablo ise madenci topluluğunun BTC rezervleri son birkaç ayda 13 bin BTC azaldı. BTC fiyatındaki düşüş nedeniyle daha az kazanç elde edildiğinde, şimdi 2022’nin başındaki seviyede.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin