En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

Dikkat: Kuzey Koreli hacker’lar bireysel kripto para yatırımcılarını hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngilizce haber sitesi South China Morning Post’un 29 Kasım’daki haberine göre, siber güvenlik firması Cuvepia‘nın CEO’su, kripto varlıklara sahip kişilere karşı Kuzey Koreli hacker’lar tarafından yapılan 30’un üzerinde saldırı tespit ettiklerini belirtiyor.

Kuzey Koreli hacker’lar bugüne kadar kripto paraların %65’ini çaldı

Söz konusu Güney Koreli siber güvenlik şirketinin CEO’su Kwon Seok-Chul, şüpheli Kuzey Koreli hacker’ların yeni hedeflerinin kripto para birimine yatırım yapan basit cüzdan kullanıcıları olduğunu söyledi. Daha sonra, pek çok vakanın muhtemelen tespit edilmediğini vurgulayan Chul, 100’den fazla saldırının gerçekleşmiş olabileceğini de ekliyor.

Haberde kripto para sahiplerinin hedef alınması konusunda, hacker’ların önceki yöntemlerde bir farklılaşmaya gittiği belirtiliyor. Kuzey Kore’nin bu yıl gerçekleşen iki kripto para saldırısının arkasında olduğu söyleniyor. Ülke tarafından finanse edilen hacker’lar bugüne kadar kripto paraların %65’ini çalmış görünüyor.

Kuzey Koreli hacker’lar bugüne kadar kripto paraların %65’ini çaldı

Simon Choi: “Borsalara saldırılar gittikçe zorlaşıyor.”

Siber savaş araştırma şirketi IssueMakersLab’ın kurucusu Simon Choi, bu durumu borsaların ve finansal kurumların siber güvenlik alanında yaptığı güçlendirme çalışmalarına bağlıyor. Choi ayrıca, konuya yönelik şunları söylüyor:

Borsalara saldırılar gittikçe zorlaşıyor. Bu nedenle hacker’lar, alternatif olarak zayıf güvenlikli bireysel kullanıcıların peşinden gitmeyi düşünüyor.

Choi ayrıca, hedeflerin çoğunun varlıklı Güney Koreliler olduğunu belirterek, “varlıklı şirketlerin ve şirket yöneticilerinin CEO’ları hedef alırlarsa, o zaman sanal para cinsinden milyarlarca kazancın avantajından yararlanabileceklerine inandıklarını vurguluyor.

Make A Wish Vakfı, kripto hackerların son kurbanı - Kripto Para Haber

Kuzey Kore, ABD yaptırımlarını önlemek için kripto paraları kullanıyor

Siber güvenlik firması FireEye’deki analist Luke McNamara, hacker’ların bu bilgileri, borsaları kullanan insanların hesabına izinsiz girerek toplamalarının mümkün olduğunu belirtiyor. Mcnamara şöyle diyor:

Hedeflerini anladıklarında o zaman o örgütlere ya da varlıklara özel yöntemler üretebiliyorlar. Bu onların yaptıklarını etkili bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

Kaspersky Lab, Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group’un kripto para borsalarını hack’lemek için ilk defa macOS kötü amaçlı yazılımını kullandıklarını iddia ediyor. Uzmanlar ayrıca, Kuzey Kore’nin ABD’nin yaptırımlarını önlemek için giderek daha fazla oranda kripto paraları kullandığını ileri sürüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin