featured

Dikkat kırmızı alarm: Bu altcoin yüzde 60’tan fazla düştü, çöküş LUNA’yı anımsatıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada her ne kadar LUNA konuşulsa da aslında pek çok varlık dibi boylamış durumda. Geçtiğimiz haftadan bu yana yüzde 50, 60, 80 gibi düşüşler yaşandı. Sadece Terra’nın çöküşü her gün arttığı için dikkat çekti. Ancak birçok altcoin düşüş rekoru kırdı.

1 ay içinde geri çekilen varlıkların sayısı bir hayli fazla. Kısacası kripto varlıklar düştüğü yerden eski seviyesine gelmesi için ortalama 2x-7x artış göstermesi gerekiyor. Yatırımcının çoğunluğu ise bu seviyeden sonra ancak maliyete gelebiliyor. Şu anki düşüşte yüzde 90-95 zararda olan yatırımcı kitlesi olduğu biliniyor. Buna rağmen düşüşler hız kesmediğini de görüyoruz.

Hoboken, New Jersey merkezli Celsius Network LLC, şirkete göre 11 milyar doların üzerinde varlığa sahip dünyanın en büyük kripto kredi şirketlerinden biri. Bu şirkete ait olan altcoin ise son 1 ay ve 1 haftanın içinde büyük bir kırmızı bayrak yaktı.

Bitcoin 30.000 doların altına düştüğünde ve tüm piyasa düşüşler gördüğünde Celsius’ta eşlik etmesi sürpriz olmadı. Gazeteci olan Jacob Silverman, Twitter’da kısa bir süre içinde yönetim altındaki Celsius varlıklarının 5 milyar dolar azaldığını söyleyerek şunları ekledi:

“Kripto bankası/borç veren Celsius’ta işler kötü gidiyor. AUM iki haftadan kısa bir sürede 5 milyar dolar düştü.”

Altcoin yangın yerine döndü

CEL tokenı son 24 saatte %3,69 düşüşle 0,799$’dan alıcı buluyor. Ayrıca geçen hafta %20’den fazla ve iki haftalık bir dönemde %63’lük acı verici bir kayıp yaşadı. 3 ay içinde ise altcoin yüzde 75’den fazla eridi.

Şirketin Ekim 2021’de bir finansman turunda 400 milyon dolar toplamasına rağmen, kullanıcılar token fiyatı düşmeye başladığından alım satımın likit olmadığını ve bu da yatırımcıların kayıplarını daha da artırdığını bildiriyor.

Celsius, SEC başvurusu

Altcoin, birkaç gün önce SEC’e başvuruda bulunmuştu. 16 Mayıs’ta SEC’e gizli olarak başvuruda  bulunarak Bitcoin madenciliği yan kuruluşunun yayına girebileceğini sonrasında paylaştı. Bu iş, borç verme bölümünde likiditeyi desteklemek ve genel olarak karlılığı artırmak için kullanılması düşünülen bir adım olduğu belirtildi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin