Dikkat: Hack saldırısı, Solana'yı sert vurdu! Düşüş derinleşebilir

Dikkat: Hack saldırısı, Solana’yı sert vurdu! Düşüş derinleşebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen yıl, Ethereum’a meydan okumak için ortaya çıkan blok zinciri tabanlı bir akıllı sözleşme platformu olan Solana, büyük bir saldırıya uğradı.

Wormhole hack saldırısı sonrası Solana serbest düşüşte

2021’de hızla yükselen ve hem Bitcoin hem de Ethereum’u geride bırakan solana fiyatı, 325 milyon dolarlık hack’in ayrıntılarının açıklanmasından bu yana %10 düştü. Ethereum fiyatı da %5 civarında düşüş yaşadı.

Bilgisayar korsanları, Solana ve Ethereum blok zincirleri arasında bir köprü olan Wormhole‘daki bir açıktan yararlandı. Hack saldırısı, merkezi olmayan finans (DeFi) alanını vuran şimdiye kadarki en büyük hacklerden biriydi ve Solana tüccarları için ciddi kayıplara neden oldu.

Solana ve diğer DeFi blok zincirleri arasında bir iletişim köprüsü olan Wormhole, dün gece bilgisayar korsanlarının sözde sargılı ethereum (wETH) olarak yaklaşık 325 milyon dolar çaldığını duyurdu. Bu Ethereum’u geride bırakmayı amaçlayan Solana için ciddi bir darbe oldu.

Dikkat: Hack saldırısı, Solana'yı sert vurdu! Düşüş derinleşebilir

Projenin resmi Twitter hesabı, “Wormhole aracılığıyla 120.000 ETH çalındı” diye bir paylaşım yaptı. Ardından “güvenlik açığının giderildiğini” ve ekibin “ağı mümkün olan en kısa sürede geri almak için çalıştığını” ifade eden bir gönderi yayınlandı.”

Projenin geliştiricileri, saldırgana, istismar ayrıntıları ve fonların iadesi için 10 milyon dolarlık bir hata ödülü teklif etti.

Solana, yatırımcıların ağın DeFi tabanlı finansal hizmetler için daha yaygın bir şekilde kullanılabileceğini ve aynı zamanda değiştirilemez tokenler (NFT’ler) için bir ev haline gelebileceği üzerine bahse giriyor. Şubat 2021’den bu yana SOL fiyatının %1,600 artmasıyla kripto para geçen yıl ilk on listesine girdi. SOL tokenlerinin toplam değeri 2021’de 78 milyar dolarla zirveye ulaştı.

Bununla birlikte, SOL fiyatı o zamandan beri keskin bir şekilde düştü. Altcoin, geniş piyasa çöküşünden etkilenerek 250 dolardan 100 doların altına doğru bir geri çekilme yaşadı.

Dikkat: Hack saldırısı, Solana'yı sert vurdu! Düşüş derinleşebilir

En büyük dördüncü hack saldırısı

Blockchain veri şirketi Elliptic tarafından yapılan analize göre, tüm zamanların en büyük dördüncü kripto hırsızlığı olan hack, son aylarda bir dizi kesinti yaşayan solana için bir dizi sorunun sonuncusu oldu.

Milyarder FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve bir dizi yüksek profilli risk sermayesi şirketi tarafından yoğun bir şekilde desteklenen SOL, mevcut akıllı sözleşme blok zinciri Ethereum’dan hem daha hızlı hem de daha ucuz olduğunu iddia ediyor.

Geçen ay Bank of America analistleri, Solana’nın Ethereum’dan önemli miktarda pazar payı kazanabileceğini ve “Dijital varlık ekosisteminin Visa V + %1,3’ü” olabileceğini tahmin etti.

forbes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin