Dikkat! Ethereum havuzu hack saldırısına uğradı: İşte bilanço…

Dikkat! Ethereum adresleri hack saldırısına uğradı: İşte bilanço…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un PoS sistemine geçişten sonra ilk saldırısını yaşadı. Ancak saldırı tam olarak Ethereum’a yapılmadı. Saldırı bir açık adres ve ağ üzerinden gerçekleşti. Ethereum adreslerinden ise önemli miktarda ETH ele geçirildi.

Etherscan’ın zincirleme verilerine göre, bir bilgisayar korsanı Profanity adlı şahıs saldırı gerçekleştirdi. Birden fazla Ethereum adreslerinden 3,3 milyon dolar çekti. Anonim güvenlik analisti ZachXBT, ilk olarak saldırıyı 16 Eylül’de fark etti.

Ethereum adreslerine saldırı

Özel adresler, içinde tanımlanabilir adlar veya numaralar içeren bir tür özel cüzdan. Geçen hafta, merkezi olmayan değişim toplayıcı 1inch, Profanity ile oluşturulan “özel adreslerin” güvenli olmadığını iddia etti. Hatta bununla ilgili bir rapor yayınladı.

1inch’in raporundan önce bile, johguse araçtaki güvenlik açığını fark etmiş. Kullanıcıları bu güvenlik açığının kullanımına karşı uyarmıştı. Sonraki soruşturmada, zincir üstü dedektif ZachXBT geçen Cuma, bilinmeyen bir bilgisayar korsanının, raporun hemen ardından Ethereum tabanlı adreslerden tahmini 3,3 milyon dolarlık kripto varlıkları boşalttı.

Çalınan fonlar, kurbanların adreslerinden bilgisayar korsanı tarafından kontrol edildiğine inanılan yeni bir Ethereum adresine taşındı. 3,3 milyon dolarlık istismar, kötü niyetli bilgisayar korsanlarının güvenlik sorununu önceden biliyor olabileceği düşünücesini ön plana çıkardı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin