Dikkat! Daha fazla iflas BTC’nin kuyusunu kazabilir…

Dikkat! Daha fazla iflas BTC’nin kuyusunu kazabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto imparatorluğunun destansı düşüşünden önce, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) muazzam kârlarla övünüyordu. Ancak yeni bulgular, şirketlerinin büyük paralar kaybetmiş olabileceğini ortaya koydu.

Yatırımcıların parasını kullanan FTX, adeta sonunu hazırladı. Borsa mantığının dışına çıkan FTX, yan kuruluşları için paraları kullanması işin iflasa dönüşmesi kaçınılmaz oldu. BTC ve türevleri ise bu durumdan fazlasıyla etkilendi. 

Yatırımcılar, FTX.com kripto para borsasının 11 Kasım’daki başarısızlığının borsayla bağlantılı diğer işletmelerin iflas etmesine yol açabileceği korkusuyla yaşıyor. Bu yüzden de çoğu kripto para biriminin fiyatları düşüşte ilerliyor. BTC ise Salı sabahı Asya ticaretinde iki yılın en düşük seviyesine ulaştı.

BTC, son yılların en düşük fiyatını gördü

Dünyanın en büyük kripto para birimi bir kez daha satış baskısnda kaldı. 2020’den bu yana ilk kez 16.000 doların altına düştü. Kripto borsası FTX’in çöküşü tüm kripto alanını etkiledi.

Piyasadaki kripto borç verenler, FTX’in çöküşünden sonra artan likidite talebini karşılamakla karşı karşıya kaldı. Kripto kredi kuruluşu BlockFi şimdiden potansiyel bir iflas için hazırlanıyor. Başka bir kripto kredi kuruluşu Genesis, sonunda para çekme taleplerini karşılamak için çaresizce 1 milyar dolar nakit toplamak istiyor. 

Bazı piyasa analistleri, Genesis’in düşüşünün kripto piyasasında büyük bir katliama yol açabileceğine inanıyor. BCA Research Inc.’in baş küresel stratejisti Peter Berezin, yatırımcılara şunu söyledi:

“FTX’in çözülmesi, Lehman’ınkinden çok Enron’un çöküşüne benziyor. Kripto sektörünün büyük bir kısmı, hiçbir tekno-saçmalığın gizleyemeyeceği, sahtekarlık ve açgözlülüğün cılız bir temeli üzerine inşa edilmiştir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin