Dikkat! Bu gösterge daha fazla düşüşe neden olabilir, BTC için olası senaryo...

Dikkat! Bu gösterge daha fazla düşüşe neden olabilir, BTC için olası senaryo…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonuna göre daha iyi bir yön çizen Bitcoin, 20.000 doların üzerinde şimdilik kalabildi. Ancak bir gösterge varlığı tehdit ediyor. Haftanın üçüncü iş gününde fiyat yeniden bir bocalama içinde kaldı. Bu durum varlığı daha da stres altında bırakabilir. 20K seviyesinin günlük ve haftalık kaybetmemesi önemli olacaktır.

Geçen hafta sonu yaşanan acımasız bir çöküşün ardından Bitcoin (BTC) fiyatı 20.000 doları aşarak geri döndü. Salı günü, BTC 21.500 doların üzerinde ilerlemeye çalışırken dirençle karşılaştı ve o zamandan beri geri çekildi.

Basın zamanı itibariyle, Bitcoin 384 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 20.150 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in yukarı yönlü ivmeyi sürdürebilmesi için 200 haftalık hareketli ortalamasını geri alması gerekecek. Bu da 22.500 doları işaret ediyor.

BTC, zorlu dirençlerle karşı karşıya

Lider kripto para, önemli eşik olarak görülen 22.500 dolara ulaşamadı. Dün 21.500 dolara kadar çıkış yapsa da buradan geri döndü. Kripto piyasası analisti Rekt Capital ise şunları söylüyor: 

“BTC, 200 haftalık MA’yı destek olarak geri alamazsa, o zaman ne olabileceğine dair senaryolardan biri de ilk kez bir Birikme Aralığı oluşumundan önce yeni düşük seviyelerin aşağı yönlü olmasını içerir.” 

Geçen hafta Bitcoin madencileri, operasyonel maliyetlerini karşılamak için yaklaşık 9000 BTC sattı. Popüler Twitter kullanıcısı OnChainCollege,

“Madenciler teslim olmak, ayı piyasalarında görmek istediğiniz bir işarettir. Bu dibi bulmak için aylar sürebilir ve daha fazla düşüş yaşayabilir.”

Borsalarda Bitcoin arzı

Her şeyin olumlu tarafına bakıldığında, borsalardaki Bitcoin arzı, zincir içi veri sağlayıcı Santiment’e göre 3.5 yılın en düşük seviyesinde.Santiment’in aktardığı rapora göre, 

“Bitcoin’in arz oranı, en son Kasım 2018’de görülen seviyelerde düşük kaldı. Bu, gelecekteki sınırlı satış riskinin iyi bir işareti. Bu arada arz, borsalarda hızla yükselmeye devam etti. Yani daha fazla satın alma gücünün olduğunu gösteriyor.”

Bitcoin’in (BTC) şimdiden tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 indirimle işlem görüyor. Uzun vadeli oyuncuların birikim yapması için iyi bir sinyal gibi duruyor. Bitcoin’in 20.000 dolarlık destek seviyelerini ne kadar süre korumaya devam edeceği ise daha fazla merak ediliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin