Dikkat: Bu dev borsaya üyeyseniz kimlik avına dikkat edin!
Dikkat: Bu dev borsaya üyeyseniz kimlik avına dikkat edin!

Dikkat: Bu dev borsaya üyeyseniz kimlik avına dikkat edin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

KuCoin Group bugün genel bir güvenlik duyurusu yayımladı. Duyuruda özellikle yeni bir kimlik avı sitesinin KuCoin gibi hareket ettiğini belirten yetkililer, kucoin-exchange.net ile hiçbir bağlantıları olmadığını ve bu siteden uzak durulması gerektiğini belirtti.

KuCoin ile bu alan adı arasında hiçbir ilgi yok

Uyarıda grubun bu alan adının arkasındaki kişi veya grupla hiçbir ilişkisinin olmadığını ve hiçbir zaman bağlantı kurmadıkları bilgisi yer alıyor. Ayrıca, kullanıcıların bu tür dolandırıcılıklardan kaçınmak için benimsemeleri gereken davranışlar da uyarıda açıkla anlatılıyor.

Kullanıcılar, çeşitli sosyal ağlarda ve mesajlaşma platformlarında dolaşımda olan resmi alanlarla benzer görünen alanlara girme olasılıkları konusunda sürekli uyarılıyor. Bu bağlantıları açmak için dikkatli bir yaklaşım tavsiye ediliyor.

Borsanın tavsiyesi, sahte alan adlarında dolandırılma olasılığını önlemek için resmi web adreslerini bir tarayıcıda işaretlemek. Bunlardan birini zaten ziyaret ettiyseniz ise kullanıcıları KuCoin’de şifrelerini sıfırlamaya çağırıyorlar.

Phishing (kimlik avı) nedir?

Phishing, kötü niyetli bir tarafın, kurbanın kimlik bilgilerini almak için kendisini yanlışlıkla bir çevrim içi hizmet sağlayıcı olarak gösterdiği bir siber suç biçimidir. Kurban çoğu zaman, bir sosyal ağda veya mesajlaşma uygulamasında, bazı acil nedenlerle sözde sağlayıcıların sistemine giriş yapmalarını isteyen istenmeyen bir e-posta veya mesaj alır.

Bu tür saldırganlar, kendilerini kurbanlarının kişisel finansal bilgilerini elde etmek veya kullanmak için finansal hizmetler sunan şirketler olarak gizler. Kripto para birimi endüstrisinin büyümesiyle birlikte, phishing saldırıları kurbanların kripto paralarına erişim elde etmeye çalışıyor. v

Son aylarda siber suçlular, devam eden Covid-19 salgını sırasında potansiyel kurbanlarının hem ekonomik belirsizliklerinden korktuğu hem de internet teknolojilerine güvenmeye çalıştıkları için bu tür saldırıların sayısı da artıyor.

Bu arada 23 Eylül Ripple fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin