Dikkat, bu DeFi tokenları çok düştü! Alım fırsatı olabilir mi?

Dikkat, bu DeFi tokenları çok düştü! Alım fırsatı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı itibarıyla kripto piyasası ayı sezonunu yaşıyor desek yeridir. Kimine göre düzeltme kimine göre ayılar kış mevsimi olmasına rağmen uyandı. Yüzde 40’ta fazla düşen Bitcoin için düzeltme olduğunu söylemek biraz iyimser tablo olmuş olur. Hatta altcoinlerde bu düşüşler %100 seviyesine kadar ulaştı. Bu yüzden bir düşüş trendi içinde olduğunu kabul etmemiz lazım. Nakiti olan yatırımcılar bu süreçte düşüşleri kendilerine göre fırsat bilebilir. İşte bu konuda Defi tokenları ilginizi çekebilir. Peki hangi varlıklar fazlasıyla düşüş yaşadı?

DeFi ekosistemi aslında 2022 yılına hızlı bir giriş yapmıştı. Pek çok proje yeni yıla güzel başlamıştı. Ancak genel piyasanın düşüşüne engel olamadı. Ona rağmen PancakeSwap gibi bazı DeFi tokenları güçlü durdu. Fakat bunun yanında düşenleri göz ardı edemeyiz. 

Geniş kapsamlı kripto piyasası düşüş eğilimini sürdürürken, büyük DeFi tokenleri son 24 saat içinde fiyatlarda ağır bir kaybı yaşadı. Merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü, geçtiğimiz gün birkaç mavi çip tokenının önemli kayıplara uğramasıyla darbe aldı. 

DeFi tokenları kayıpları fazla yazdı

Merkezi olmayan finans sistemleri her dönemde büyük ses getiren projelerin başında yer aldı. Hatta pek çok uzman ve analist, yatırımcıların sepetinde DeFi tokenları olması gerektiğine inanıyor. Sepette kaç adet varlık tutacağı yatırımcının insiyatifinde. Şimdi düşüşle dikkat çeken DeFi tokenlarına göz atalım.

Kava
KAVA/USDT

1. Kava

Kava, son 24 saat içinde %16’dan fazla düşüş kaydetti. 1 gün içinde 5,75 dolarda olan fiyat 4,60 dolara kadar geriledi. Bu rakamlarla beraber market değeri 700 milyon doların altında kaldı. ATH rakamı ise 9,19 dolar.

Uniswap
UNI/USDT

2. Uniswap

Market değeriyle dikkat çeken UNI, son zamanların en çok düşüş yaşayan DeFi projelerinden biri. Son 24 saat içinde yüzde 11 gerilerken fiyatı 17,53 dolardan 15,51 dolara gelmiş. 3 aylık grafikte ise 28 dolardan düzeltme yemiş. 45 dolar ile tüm zamanlar zirvesini görmüş.

Chainlink
LINK/USDT

3. Chainlink

DeFi tokenları arasında günlük yüzde 5 kayıpla az bir düşüş yaşasa da haftalık grafikte asıl geri çekilmeyi yaşamış. LINK, 10 milyar dolarlık piyasa değerine rağmen ciddi daralma yaşayan varlıklardan bir tanesi. Geçen hafta 27 doları aşan LINK, bu hafta 21 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. 53 dolar ile tüm zamanları seviyesini 2021 yılının Mayıs ayında yaptı.

Curve DAO Token
CRV/USDT

4. Curve DAO Token

Son 24 saat içinde ortalama yüzde 6 geri çekilen Curve DAO Token, sert bir düzeltme yapmadı. Ancak haftalık ve aylık grafiğe baktığımızda daha sert düşüşün geldiğini görüyoruz. Haftalık 5,50, aylık ise 6,50 dolar seviyelerden 4,35 dolara kadar gerilemiş. Henüz yeni çıkan bir varlık olduğundan ATH’si 7 dolar seviyelerinde gözüküyor.

Bonus PakcakeSwap
CAKE/USDT

DeFi tokenları için Bonus PakcakeSwap

DeFi tokenları arasında düşüşü en az olan varlıklardan bir tanesi de CAKE. Bitcoin’in düşüşüne bile hızlı cevap verebilen varlık 10 oların üzerinde sürekli tutunabildi. 2022 yılına 12 dolar seviyelerinden başlayan CAKE, en dip olarak 10 doları gördü. Yılbaşından bu yana ortalama yüzde 14 bir geri çekilme yaşadı. Binance Smart Chain’in önemli projelerinden biri olan CAKE, 2021 yılının Nisan ayında 44 dolar ile ATH yapmıştı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin