Dikkat: Bitcoin madencilerinin satışları hız kazandı! Sebebi ne?
Dikkat: Bitcoin madencilerinin satışları hız kazandı! Sebebi ne?

Dikkat: Bitcoin madencilerinin satışları hız kazandı! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilerinin satışları hızlanıyor. 29 Ocak tarihinden 16.598 BTC satan madenciler karşılığında yarım milyar dolardan fazla getiri elde etti.

Bitcoin madencileri her geçen gün daha aktif

Geçen ayın büyük bir bölümünde madencilerin çıkışının, Ocak ayı ortasında günde yaklaşık 12.000 BTC ve geçen ayın sonlarında günde yaklaşık 10.000 BTC ile kayda değer bir faaliyet gösterdiği görülüyor.

Bu, madencilikten günde aldıkları 900 Bitcoin’den çok daha fazlası. Haliyle madencilerin rezervlerinde bulunan BTC’lerini de satmaya başladıklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Bunun bir nedeni, yukarıda da görülebileceği gibi geçen yılın büyük bir kısmında satışları durdurmaları olabilir. Ancak yine de günde yaklaşık 2.000 BTC’lik bir çıkış söz konusu.

Mevcut blok ödülü 6,25 BTC ve günde 900 BTC. Mayıs 2020’den önce ise bu sayı 1.800’dü. Bu nedenle bu veriler, madencilerin halving öncesinde bir kenara koydukları Bitcoin’lerini henüz tüketmediklerini gösteriyor.

Sebebi Asics fiyatları ise geçici bir durum olabilir

Bunun yerine, depolarındaki bakiyelerine dalmış gibi görünüyorlar. Belki de Asics fiyatlarının ikiye-üçe katlanması madencilerin maliyetlerini artırıyor olabilir.

Aynı zamanda blok ödülleri azalırken hash oranı yükseldi ve madenciler için bir çeşit fırtına yarattı. Bu nedenle devam etmek için, bazılarının zorunlu olarak sınırlı olan rezervlerine dalması gerekiyor gibi görünüyor.

Geçen ay artan bu satışların muhtemelen geçici olduğu düşünülüyor, çünkü madencilerin yalnızca çok fazla birikimi var ve bu tasarruflar şimdi önemli bir oranda açıkça düşüyor.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin