Dikkat! Bitcoin korku endeksi, yeniden “aşırı” seviyeye geldi

Dikkat! Bitcoin korku endeksi, yeniden “aşırı” seviyeye geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksinin piyasanın korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Üst üste üçüncü hafta için düşük değerler göstermeye devam ettiğini gösteriyor.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda “Korkuya” işaret ediyor

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC piyasası art arda 3. haftayı korkutmaya devam ediyor. “Korku ve açgözlülük endeksi” şu anda Bitcoin pazarındaki yatırımcılar arasındaki genel hissiyatın ne olduğunu bize söyleyen bir göstergedir. 

Metrik, bu duyguyu temsil etmek için birden yüze kadar uzanan sayısal bir ölçek kullanır. Ellinin üzerindeki tüm değerler, piyasanın şu anda açgözlü olduğunu gösterir.

Öte yandan, sınırın altındaki gösterge değerleri, şu anda piyasa duyarlılığının korku yönünde olduğunu gösteriyor. 75’in üzerindeki ve 25’in altındaki son değerler, sırasıyla aşırı açgözlülük ve aşırı korkuya ilişkin yatırımcı duygularını temsil eder.

Bitcoin korku endeksi yine diplerde

Tarihsel olarak, tepeler aşırı açgözlülük dönemlerinde oluşma eğilimindeyken, dipler aşırı korku dönemlerinde oluşuyor. Bu nedenle, bazı yatırımcılar ilk dönemlerde satın almanın en iyisi olduğuna inanırken, sonraki dönemler satış için en iyisidir.

Kontrarian yatırım, bu fikri kullanan bir ticaret tekniğidir. Warren Buffet’ın bu ünlü sözü şu felsefeyi özetliyor: “Başkaları açgözlüyken kork, başkaları korkmuşken açgözlü ol.”

Şimdi, geçen yıl Bitcoin korku ve açgözlülük endeksindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi şu anda bir korku duygusuna karşılık gelen 27 değerini gösteriyor.

Bu değer aşırı korkunun eşiğinde ve piyasa son birkaç haftadır bu değerin etrafında kaldı. Bu süre zarfında, göstergenin değeri de aşırı korkuya doğru bazı düşüşler yaşadı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin