Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!
Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!

Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün Gemini tarafından yapılan resmi açıklamada göre bir bilgisayar korsanı, kripto borsası Gemini ile ilişkilendirilmiş gibi görünmek için iki YouTube hesabını devraldı.

Kripto borsası Gemini, saldırganların hedefinde

YouTube, platformunda kişilerin veya kanalların kimliğine bürünmeye izin vermiyor ancak kimliğe bürünme sosyal medya devi için devam eden bir sorun olmayı sürdürüyor. Bu vesileyle, bilgisayar korsanları ilgili YouTube hesaplarını Gemini’nin marka adıyla ve kripto borsasının logosuyla yeniden markalandırdı.

Gemini tarafından yapılan açıklamada “Bu dolandırıcılık hesapları bizim şirketimiz değil. Bu hesapları YouTube’a bildirdik.” ifadesi yer aldı.

https://twitter.com/Gemini/status/1335983897012809732

Daha önce de yaşanmıştı

Bu son aylarda Gemini için sıkça görülen bir problem haline geldi.

Bu yılın ekim ayında Twitter kullanıcısı Anndy Lian, YouTube’dan Gemini ile ilişkilendirilmiş gibi görünen sahte videoları kripto borsasının kurucu ortakları ve kardeşleri Tyler ve Cameron Winklevoss’a şikayet etti.

Lian şöyle dedi:

YouTube, lütfen 105.000 izleme ve 2800 beğenme alan bu sahte canlı videolardan kurtulun. Eminim Tyler Winklevoss, Cameron Winklevoss, Gemini ile böyle planlar yapmazlar.

Temmuz ayında Gemini, başka bir dolandırıcılık uyarısını ele alarak “çeşitli sosyal medya platformlarında sahte Gemini profilleri hakkında DM’ler aldığını” kabul etti.

Aynı yöntemin Ripple üzerinde de defalarca kez uygulandığı biliniyor. Kripto para yatırımcıları sosyal medyada da dikkatli olmalı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin