Dikkat: 1,2 milyar dolar değerinde kripto para çalındı

Dikkat: 1,2 milyar dolar değerinde kripto para çalındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dikkat: 1,2 milyar dolar değerinde kripto para çalındı! Anti-Phishing Working Group (APWG)’un araştırma raporuna göre 2017 yılının başından bu yana 1,2 milyar dolar değerinde kripto para çalındığı tahmin ediliyor. Tahminler kâr amacı gütmeyen grubun kripto parayla ilgili araştırmasının bir parçası ve hem bildirilen hem de bildirilmeyen hırsızlığı içeriyor.

Dikkat: 1,2 milyar dolar değerinde kripto para çalındı!

Bunun nedeni 2017 yılında Bitcoin’in popülaritesinin çok fazla artmış olması ve dolandırıcıların bu durumu kullanmak istemesi. Kripto para güvenlik şirketi CipherTrace’in CEO’su ve aynı zamanda APWG’nin başkanı olan Dave Jevans, konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para konusunda uyuşturucu kaçaklığı ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerine ek olarak görmemiz gereken bir başka sorun da bu kripto paraların kötü adamlar tarafından çalınıyor olması.

Genel Veri Koruma Yönetmeliği, siber suçlulara yardım edecek

Dave Jevans ayrıca, çalınan kripto para birimlerinin yalnızca yüzde 20’sinin ya da daha azının kurtarıldığı, küresel yasa uygulayıcılarının bu suçluları bulmakta zorlandığı da sözlerine ekliyor. Suç faaliyeti ile ilgili soruşturmaların büyük olasılıkla Cuma günü yürürlüğe giren Avrupa Birliği’nin yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği ile geri adım atması bekleniyor. Dave Jevans açıklamalarına şunları ekledi:

Genel Veri Koruma Yönetmeliği, internetin genel güvenliğini olumsuz etkileyecek ve aynı zamanda siber suçlulara da yardım edecek. Yeni yasa kritik bilgilere erişimi kısıtlayarak siber suçlularla ilgili kripto para hırsızlığı, kimlik avı, fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık ve kripto-jacking ile ilgili suçlar konusundaki soruşturmaları önemli ölçüde engelleyecek.

2016 yılında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği, şirketlerin verilerini korumak ve kişisel bilgilerin kontrolünü AB vatandaşları ve sakinlerine iade etmek için takip etmesi gereken kuralları basitleştirmeyi ve pekiştirmeyi amaçlıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Reuters

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin