Dijital yuan iddiası büyüyor:  Bir milyardan fazla kullanıcılı WeChat’te kullanılacak
Dijital yuan iddiası büyüyor:  Bir milyardan fazla kullanıcılı WeChat’te kullanılacak

Dijital yuan iddiası büyüyor:  Bir milyardan fazla kullanıcılı WeChat’te kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in en büyük mesajlaşma uygulaması ve ülkenin en büyük ödeme hizmetlerinden biri olan Tencent’e ait WeChat, ülkenin dijital para birimini desteklemeye başlayacak.

Çin, 2014’ten beri dijital yuan üzerinde çalışıyor ve henüz ülke çapında kullanıma sunmadı. Ancak 1 milyardan fazla kullanıcısı olan WeChat’in dijital para birimini destekleme hareketi, insanlar rutin kullanıma geçerse büyük bir destek bulacak.

WeChat, Çin dışındaki kullanıcılar tarafından çok bilinmez, ancak dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları başında gelir. Pek çok hizmet içinde barındırıldığı için genellikle “süper uygulama” olarak adlandırılır. İnsanlar mesajlaşma özelliği dışında, WeChat Pay aracılığıyla ödeme yapabilir, hatta taksi çağırabilir ve yemek sipariş bile verebilir.

800 milyondan fazla WeChat Pay kullanıcısı için dijital yuan

WeChat Pay kullananlar mağazalardan uygulamanın barkod özelliği sayesinde alışveriş yapabilir. Bu özellik, internet alışverişleri içinde geçerli. ayrıca 1 milyardan fazla WeChat kullanıcısı içinden 800 milyondan fazlası WeChat Pay’i kullanıyor.

Bugüne kadar, dijital yuan (e-CNY) ihraç eden Çin Halk Bankası, merkez bankasının bazı vatandaşlara küçük miktarlarda para dağıttığı piyangolar aracılığıyla belirli şehirlerde sınırlı denemeler yaptı.

Ancak şimdi, ülke çapında bir dağıtım için somut bir tarih olmamasına rağmen, PBOC’nin dijital yuanın kullanımını genişletme sinyallerini veriyor. Bu hafta PBOC, Çin’deki belirli bölge ve şehirlerdeki kullanıcılar için bir e-CNY uygulaması başlattı. Bu, bu alanlardaki herkesin dijital para birimini indirip kullanmak için kaydolmasını sağlayacak. Önceden, kullanıcılar uygulamayı yalnızca davetle edinebiliyordu.

Çin’de, Alibaba iştiraki Ant Group tarafından yönetilen WeChat ve Alipay, mobil ödemelere hakim; Geçen yıl, Alipay dijital yuan ödemelerini de denemeye başladı. Ancak WeChat ve Alipay aynı zamanda dijital yuanın kendi uygulamasının potansiyel rakipleri.

Şimdi, WeChat’in e-CNY’yi ve Alipay’i de piyasaya sürmeyi planlamasıyla, PBOC, vatandaşların dijital para birimini kullanma şansına sahip olacak.

E-CNY kullanımının potansiyel genişlemesi, bu yılki Pekin Kış Olimpiyatları’ndan önce geliyor. PBOC, dijital yuanın Çin başkentindeki etkinlik için hazır olmasını hedefliyor.

cnbc

Çin, önce Bitcoin’i dünyaya tanıttı, geçen sene kararlı şekilde yasakladı ve 2022 yılında dijital ekonomide başrolü olmak için ciddi adımlar atmaya devam ediyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin