Çin olimpiyatlardan önce McDonald’s’a baskı yapıyor: “Dijital yuan kullanımını artırın”
Çin olimpiyatlardan önce McDonald’s’a baskı yapıyor: “Dijital yuan kullanımını artırın”

Dijital yuan dikkat çeken bir özellikle geliyor: “Kontrol edilebilir anonimlik” nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin Halk Bankası’ndaki bir yetkiliye göre, Çinli yetkililer ülkenin merkez bankası dijital para birimi (dijital yuan) için maksimum kullanıcı gizliliği sağlamaya istekli.

Dijital yuanın gizlilik yetenekleri dikkat çekiyor

Yerel haber ajansı Sina Finance’in bildirdiğine göre, Çin Halk Bankası’nın dijital para araştırma Enstitüsü Başkanı Mu Changchun, Pazar günü 2021 Çin Kalkınma Forumu’nda Çin’in dijital yuan gizlilik yeteneklerinden bahsetti.

Mu, ulusal bir dijital para biriminin Kara Para Aklama, Terörle Mücadele Finansmanı ve vergi kaçırmayla ilgili gereksinimleri karşılaması gerektiğinden, tamamen anonim bir CBDC’nin “uygulanabilir olmadığını” belirtti. Ancak bu, Çin’in dijital yuanının kullanıcı gizliliğinden yoksun olduğu anlamına gelmiyor, diye temin etti.

Kontrol edilebilir anonimlik nedir?

Mu, “kontrol edilebilir anonimlik” yaklaşımının Çin’in dijital yuanının temel bir özelliği olduğunu, yani hükümetin AML önlemleriyle birlikte maksimum kullanıcı gizliliği ve finansal güvenliği sağlamak için belirli araçlar sağladığını söyledi. Dijital yuan’ın araştırma ve geliştirilmesinde yer alan telekom operatörlerinin, kişisel verileri ve kullanıcıların telefon numaralarını merkez bankası da dahil olmak üzere üçüncü şahıslara ifşa etmelerine izin verilmediğini vurguladı.

Mu, e-ticaret platformları gibi üçüncü şahısların da dijital yuan kullanıcılarının kişisel verilerine erişemediğini, çünkü müşteri ödeme bilgilerinin bir alt cüzdan biçiminde şifrelendiğini açıkladı. Yönetici ayrıca, dijital yuanın, kimlik anonimleştirme teknolojisi ve kişisel veri koruma sistemi ve ilgili Çin yasalarına uygun iç kontrol yönetimi mekanizması da dahil olmak üzere gizliliği sağlamak için çok sayıda teknik yeteneklere sahip olduğunu belirtti.

Gizlilik talebi yerine getirilecek

Mu’nun iddia ettiğine göre, “makul” anonimlik ihtiyaçlarını korumak için, PBoC anonim dijital yuan işlemlerini küçük miktarlarda mümkün kılan bir CBDC tasarımını benimsemeyi planlıyor. “Dijital renminbi, büyük miktarları izlenebilir halde tutarak küçük miktarlarda anonim bir tasarım benimsiyor.” dedi.

Mu, “Kısacası, dijital renminbi ile kullanıcı gizliliğinin korunması, mevcut ödeme araçları arasında en yüksek olanıdır.” diye sözlerini tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok küresel yargı bölgesi, kullanıcı gizliliği sorunlarını CBDC’nin en büyük sorunlarından biri olarak görüyor. Avrupa Merkez Bankasının dijital euro kamu istişaresine göre, kullanıcı gizliliği bir Avrupa CBDC’si için en çok talep edilen özellik ve bunu güvenlik ile Avrupa çapında erişim izliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin