Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor
Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor

Dijital para birimi kervanına Güney Kore de katıldı: Hedef 2021

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Merkez Bankası, önümüzdeki yıl yakında çıkacak olan ulusal dijital para biriminin dağıtımı ve dolaşımı için bir pilot test başlatmayı planlıyor. Kore Bankası (BOK), üç aşamalı Merkez Bankası Dijital Para Birimi pilot programının son aşaması olarak dolaşım ve dağıtım testi ile birlikte pilot test programını Aralık 2021’e kadar gerçekleştirmeyi planlıyor.

Güney Kore dijital para birimi geliştirme aşamalarında üçüncü faza geçti

İkinci aşama, ilgili altyapı süreçlerini incelemeyi ve ağustos sonunda başlayan harici bir partnerle birlikte çalışmayı barındırıyor. İlk aşama ise temmuz ayında başarıyla tamamlanan teknolojinin tasarlanması ve değerlendirilmesini içeriyordu.

Şimdi üçüncü aşamada BOK, CBDC’nin dağıtımı üzerinde çalışacak ve dolaşım sürecini denetleyecek.

Merkez bankası, pilot programı yürütmenin, sadece deneysel testler yaptığı için bir CBDC’yi açıklayacakları anlamına gelmediğini defalarca kez söyledi.

Süreç nasıl gerçekleşti?

Nisan ayında Güney Kore, Aralık 2021’e kadar sürecek bir program olan merkez bankası dijital para projesinin olası bir lansmanı üzerinde 22 aylık bir pilot program oluşturduklarını açıklamıştı.

Haziran ayında Kore Bankası, ulusal dijital para biriminin piyasaya sürülmesi olasılığına ilişkin tavsiyelerde bulunmaktan sorumlu bir hukuk komitesi oluşturdu.

Temmuz ayında, merkez bankası projenin ilk aşama değerlendirmesini tamamladı ve harici bir danışmanlık firması ile ortaklık yoluyla ulusal bir dijital para sistemi mimarisi geliştiriyor.

İlk başta Güney Kore, devlet tarafından yürütülen bir dijital para projesi başlatmak için acil bir niyeti olmadığını söyledi. Bununla birlikte, AB üye ülkeleri, Çin ve ABD dahil olmak üzere ülkeler gibi büyük ekonomiler, ulusal dijital para birimlerini geliştirmede hızlı ilerleme kaydediyor.

Koronavirüsün yayılması temassız işlemlerin artmasına neden olurken, Covid-19 salgını özellikle dünya genelinde ulusal dijital para birimlerine olan ilgiyi tetikledi.

Bu arada SBI, Japonya’nın ünlü kripto para borsasını satın aldı. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin