Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Devletler Bitcoin’i istedikleri zaman ortadan kaldırabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg Digital’ın genel yayın yönetmeni Joe Weisenthal’a göre, kanun uygulayıcı makamlar Bitcoin’i istedikleri zaman durdurabilirler. Peki bu gerçekten doğru mu? Bitcoin hükümetler tarafından ortadan kaldırılabilir mi?

“Hiçbir hükümet Bitcoin’in varlığını onaylamaz.”

Ünlü editör Weisenthal, kurumları, fiat piyasalarından sermaye kazanmak için bir “araç” haline gelebileceklerini belirterek Bitcoin tabanlı yatırımlar konusunda uyardı. Bitcoin borsalarında işlem gören fonlardan bahseden Weisenthal, hiçbir düzenleyicinin Bitcoin ekosistemine para pompalamak için fiat rampalarını onaylamak istemeyeceğini söyledi.

Weisenthal, Bitcoin’in sadece bir kritik kullanım senaryosuna sahip olduğunu düşünüyor. Editöre göre devletler ve düzenleyiciler, kimsenin yapmasını istemediği işleri kolaylaştırmak için Bitcoin’i kullanabilir. Bu da kripto para birimini sadece suçlulara hizmet etmek için tasarlanmış ideal bir araç yapar. Bu nedenle, Bitcoin’e daha fazla enjekte etmek için yeni pazarlar yaratmak, mali suçların sayısını artıracak. Öyle ya da böyle, ortalama bir yasa uygulayıcı kurum Bitcoin’den kurtulmaya çalışacacaktır.

Weisenthal:

Kurumsal düzeyde ürünler inşa ediyorsanız veya piyasaya sürüyorsanız, yasa düzenleyicilerinin bunları tamamen kapatmayacağınızdan nasıl eminsiniz? Bu alana çok fazla ilgi var, ama bunu düşünen var mı?”

İfadeler, spekülatörler ve işlem yapanlar tarafından işletilen bir ekosistem olarak Bitcoin’i hedef alan bir bültenin parçası. Weisenthal, Bitcoin protokolünün, belirli kişiler Bitcoin yatırımlarından daha büyük kâr beklediklerinde veya düzenleyicilerin meraklı gözlerinden uzak işlem yapmak için Bitcoin kullandıklarında işe yaradıklarını söyledi.

Weisenthal ekledi:

Eğer kripto para birimleri için kurumsal bir rampa oluşturuyorsanız, bir gün düzenleyici kurumların uyanıp size şunu sorma riskini göze almak zorundasınız: ‘Neden hükümetlerden kaçmak isteyen insanlara likidite sağlayan bir geçit sağladık?’

Bitcoin topluluğunun tepkisi

Bloomberg editörüne Bitcoin topluluğundan tepkiler gecikmedi.

Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu ve ortağı Anthony Pompliano, söz konusu ifadelerin son derece yanlış olduğunu belirtti.

Pompliano:

Sansürsüzlüğün, Bitcoin’in tek değer kaynağı olduğunu iddia ediyorsunuz. Sağladığı yararları görmezden geliyorsunuz. Enflasyondaki para arzı, sağlam para (sound money) olması, ya da takma isimden ne haber? Lütfen saçma ve yanlış bilgiler yazmayı bırakın.

Block’tan Larry Cermak ise Weisenthal ile aynı fikirdeydi ancak Bitcoin yatırımcı türleri hakkında farklı bir noktaya değindi.

Hükümetin yolsuzluğuna ve enflasyonuna karşı koruma sağlamak için Bitcoin satın alan üçüncü (küçük) bir grup insan olduğunu söyleyebilirim. Bu insanları spekülatör olarak sınıflandırmam. Ama ben dediğiniz her şeye katılıyorum.

Peki hükümetler Bitcoin’i kapatabilir mi?

Günümüzde pek çok ülke Bitcoin’i yasal olarak kabul etmiş (veya yasaklamamış durumda). Avrupa Birliği, Amerika Birleşik devletleri, Kanada, Avustralya gibi ekonomisi güçlü devletler bu kategoride yer alıyor.

Rusya, Vietnam, Bolivya, Ekvador, Suudi Arabistan ve Güney Afrika gibi ülkeler ise Bitcoin’e karşı tutumlarını sürdürüyor.

Halihazırda 220 milyar dolarlık dev bir endüstri halini alan kripto para birimleri için söz konusu bir “kapatmanın” günümüzde pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Sektör ayrıca pek çok kişiye istihdam sağlamakla beraber yeni eğitim alanları da yaratıyor. Kripto paraların altında yatan Blockchain teknolojisi, pek çok okulda bölüm olarak yer alıyor.

Ayrıca pek çok ülkenin farklı görüşlere sahip olduğu bir konuda, bir mutabakata varılıp kamuoyunu ve milyar dolarları göz ardı etmek günümüzde pek gerçekçi bir senaryo değil.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin