Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı
Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı

Devlet kurumlarındaki bilgisayarı kripto para madenciliği için kullandılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki Rusya vatandaşının, devlet kurumlarındaki bilgisayarlara yasadışı bir şekilde kripto para madenciliği yapmak için sızdığı iddia ediliyor.

Yerel haber ajansı Tass’ın 16 Aralık’ta yaptığı habere göre, ismi açıklanmayan iki kişi web tarayıcısı üzerinden kripto para madenciliği yapan bir program kullandı.

Şüphelilerden birinin Kurgan şehrinde ikamet ettiği öğrenildi. Şüpheli ülkenin çeşitli bölgelerinde bilgisayarlara erişmek için kapsamlı bir botnet oluşturduğu bildiriliyor. Diğer şüpheli ise madencilik faaliyetlerini devlete ait su hizmeti sağlayıcısı JSC Rostovvodokanal’daki donanım üzerine yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Madencilik, işlem gücünün yüzde 80’ini kullanabilir

Bildirildiği üzere, bir bilgisayarın işlem gücünü sahibinin rızası veya bilgisi olmadan kripto para madenciliği yapmak için kullanmak ”cryptojacking” olarak adlandırılıyor.

Tass şüphelilerin ürettiği kripto para birimleriyle ilgili fazla bilgi vermedi.

16 Aralık tarihinde yapılan basın toplantısında bildirildiği üzere, Rusya’nın Bilgisayar Olayları Ulusal Koordinasyon Merkezi Başkan Vekili Nikolay Murashov “Bilgisayarın işlem gücünün % 80’inin sahibinin haberi olmadan kripto para üretmek için kullanılabileceğini söyledi.”

Murashob, bu yasadışı işlem gücü kullanımının işletme faliyetlerini olumsuz yönde etkileyebileceğini ve şirketlerin performansına zarar verebileceğini belirtti. Yeterli siber güvenlik önlemlerinin alınması üzerine vurgu yaptı.

Yasal düzenlemeler

Rus devlet kuruluşlarında yaşanan en büyük yasadışı madencilik vakası 2018 yılında gerçekleşti.Rus nükleer enerji mühendisleri, çok gizli bir nükleer savaş başlığı tesisindeki ülkenin en güçlü süper bilgisayarlarını kullanarak Bitcoin madenciliği yapma teşebbüsünde bulundu.

Rus hükümeti, geçtiğimiz günlerde yasal süreçte emniyet güçlerinin şüphelinin kripto para birikimine el koymasına olanak sağlayacak bir yasa hazırlıyor.

Ayrıca, Rusya merkez bankası, fianasal düzenleyicisi ve Maliye Bakanlığı’nın mal ve hizmetlerin ödenmesinde kripto para birimlerinin kullanımının yasaklanmasını destekliyor.

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin