Bitcoin’in hedeflediği yeni seviyeler nelerdir? 3 analist cevaplıyor
Bitcoin’in hedeflediği yeni seviyeler nelerdir? 3 analist cevaplıyor

deVere Group CEO’su Nigel Green: “Piyasa 10 yıl içinde yüzde 5000 oranında büyüyecek ama Bitcoin düşecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 31 Ekim’de onuncu yıldönümünü kutladığından, bir finans uzmanı, genel piyasa genişlemeye devam ettikçe, kripto para biriminin önemini yitireceğini tahmin ediyor. Bağımsız finansal danışmanlık kuruluşu deVere Group CEO’su ve kurucusu Nigel Green, kripto para piyasasının değerini önümüzdeki 10 yıl içinde en az %5000 oranında artıracağını tahmin ediyor.

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını yayınlamasından bu yana 10 yıl geçti

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’i geliştirdi ve bunu uygulamak için ilk Blockchain ile geldi. Ekim 2008’de “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” başlıklı tanıtım belgesini yayımladı ve 2009’da ilk Bitcoin yazılımını çıkardı. Kriptoda rekabet, Bitcoin’in düşüşü anlamına gelecektir. Green konuya yönelik şunları söylüyor:

Fiat paranın uzağında sürekli bir değişim var ve bunun ivme sadece önümüzdeki 10 yıl içinde artmaya başladı. Kitle benimsenmesi hızı artacak. Başta finansal kurumlar ve düzenleyiciler olmak üzere büyük kurumsal ve perakende yatırımcıların sayısı giderek artmakta, kripto para birimlerinin paranın geleceği olduğunu anlıyorlar.

Nigel Green: “Bitcoin, kripto para devrimini başlattı.”

Ancak, kripto para birimindeki büyüme tahminine rağmen Green, Bitcoin’in kripto para birimi sektöründeki nüfuz ve hakimiyetinin önümüzdeki 10 yıl içinde önemli ölçüde azalacağını öngörüyor. Green konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin, kripto para devrimini başlattı ve sonsuza dek dünyanın parayı işleyiş biçimini değiştirdi. Her şey Bitcoin ile başladı. Ancak Bitcoin’in nüfusu ve piyasadaki hakimiyetinin ikinci 10 yılda büyük ölçüde azalacağına inanıyorum. Bunun nedeni, kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesiyle birlikte hem özel hem de kamu kuruluşları tarafından piyasaya daha fazla dijital varlık sürülmesi. Bu Bitcoin için rekabeti artıracak ve piyasa payını değiştirecek. Ayrıca Bitcoin’in mevcut ve henüz piyasaya çıkmamış kripto paralar tarafından sunulan üstün teknoloji, özellikler ve problem çözümleriyle çarpışması muhtemel. Ancak Bitcoin 20. yıldönümünü kutladığında, pazar tanınırlığın ötesine geçecek.

Bitcoin (BTC) fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) fiyat grafiği

Bitcoin, kripto devrimini başlattı

Bitcoin ilk kripto para oldu ve hala piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi, bir Bitcoin yazım sırasında 6.457 dolar değerinde. Para çalkantılı bir yıl geçirdi. Aralık 2017 yılında  19.650 dolara kadar yükseldi ancak Haziran 2018 döneminde 5.851 dolara düştü. Bitcoin, kripto devrimini başlatan şey olarak tanımlanıyor ve sonsuza dek, dünyanın parayı işleme biçimini değiştirecek.

Verdict.co.uk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin