featured

Devasa Ethereum yakımı gerçekleşti: Bu miktar varlığı yukarı taşır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum yakımı son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Devasa yakımlar sayesinde varlık arzında büyük bir revizyona gidiyor. Akıllı sözleşmelerde büyük miktarda ETH kilitlendiğinden, yakılan coin sayısı iki milyona ulaşıyor. Fakat altcoin sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Madalyonun diğer yüzünde daha farklı gelişmeler yaşanıyor.

Her gün dolaşımdan 6 milyon dolar değerinde ETH kaldırılıyor. Bu yakım ile beraber yaklaşık 6 milyar dolar değerinde Ethereum zaten yakılmak üzere gönderiliyor. Ancak gas ücretlerindeki büyük düşüşe rağmen, ağ hala net ihraçları yarıya indirmek için yeterli olan önemli miktarda Ether yakmaya hevesli gibi.

Ethereum için yakma mekanizmasını uyguladıktan sonra, ikinci en büyük kripto para biriminin arzı, varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesinde yaklaşık 10 milyar dolara mal olacak iki milyon ETH’nin üzerine düştü

Ethereum yakım mekanizması sorunsuz çalışıyor

Yakma mekanizmasını içeren EIP-1559’un uygulanmasının arkasındaki ana neden, gücün Ethereum madencilerinin geleceğin doğrulayıcılarının eline geçmesiydi. Güncelleme ücret yapısını değiştirdi. Bu da ağdaki işlemlerin maliyetlerini azaltan “temel ücret” kavramını ekledi.

İlk başta ortalama işlem maliyetini düşürme dürtüsüne rağmen, DeFi ve NFT endüstrilerinin hızla artması, gas ücretlerinde bir artışa neden olmuştu. Ağ tıkanıklığı dönemlerinde bazı işlemlerin maliyetlerini 100 doların üzerine kadar çıkardı.

Ethereum deflasyonist oluyor

Yakma mekanizmasının uygulanmasının ilk ayının ardından, Ethereum ağı, kullanıcıların eline o sırada yakılandan daha az Ethereum getiren ilk deflasyon bloğunu üretti.

İkinci en büyük kripto para biriminin deflasyonu, arzın genel olarak azalmasına rağmen büyük olasılıkla varlığın değerinde bir artışa neden olacağından piyasada uzun zamandır beklenen bir olaydı.

Yakma mekanizmasını uyguladıktan kısa bir süre sonra Ethereum, büyük miktarda popülerlik kazandı. Son zamanlarda sözleşmeye kilitlenmiş 10 milyon ETH’lik devasa bir dönüm noktasını kutlayan Ethereum 2.0 stake sözleşmesini tanıtmıştı.

Tüm bunlarla beraber ETH/USD paritesi halen 3.000 doların altında kalıyor. Fiyatlanmak istese de piyasanın yön buluşu önemli olacak. Yakımlar muhakkak meyvesini gösterecek ve muhtemelen Ethereum’u yukarı taşıyacak.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin