Verizon, Blockchain teknolojisinden yararlanacak.
Verizon, Blockchain teknolojisinden yararlanacak.

Dev telekom şirketi Verizon, medyayı şeffaflaştırmak için Blockchain teknolojisinden yararlanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli çok uluslu telekom şirketi Verizon, Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlıyor.

“Tam Şeffaflık” olarak adlandırılan yeni girişim, gerçeği kurgudan ayırmayı amaçlıyor. Girişimin Huge, MadNetwork ve AdLedger ile ortaklaşa açık kaynak dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile oluşturulmuş bir kavram kanıtı olduğu açıklandı.

Verizon: İnsanların yüzde 60’ı medyaya güvenmiyor

Duyuruya göre girişim, “kurumsal hesap verebilirlik çıtasını yükseltmek için tasarlandı”. 2020 Edelman Güven Barometresi’nden alınan verilere göre, küresel olarak tüketicilerin %60’ına yakını medyanın güvenilir olmayan bilgilerle kirlendiğine inanıyor.

Verizon, haber bültenlerinde şeffaflığa büyük önem veriyor. Şirkete göre, Tam Şeffaflık girişimi, blok zinciri teknolojisinden yararlanacak, böylece haber bültenleri veya açıklamalar, tam olarak yayımlaması amaçlanan şeyi yansıtacak.

Haber bültenleri Blockchain teknolojisinden yararlanılarak yayımlanacak

Verizon Haber Odası’nda yayımlanan tüm haber bültenleri, sonraki değişikliklerin hızlı ve kolay bir şekilde izlenmesini sağlayan kriptografik ilkelerle güvence altına alınacak.

Verizon Baş İletişim Sorumlusu Jim Gerace geliştirmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

İnsanları kelimenin tam anlamıyla bilgiye bağlayan bir teknoloji şirketi olarak, kendi sessiz yöntemiyle kurumsal hesap verebilirlik ve güveni sağlamaya yardımcı olabilecek bir ürün olan Tam Şeffaflığı piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz. Dünyanın her yerinden şeffaflığı en az bizim kadar ödüllendiren kuruluşları Blockchain ile doğrulanmış iletişim uygulamalarını benimsemeye davet ediyoruz.

Tam Şeffaflığın, toplulukları, eğitimi ve işyerini iyileştirmek için bir araç olarak teknolojiyi teşvik ederek ekonomik, çevresel ve sosyal ilerlemeyi artırmayı amaçlayan sorumlu bir iş planı olan Citizen Verizon’un bir uzantısı olduğunu da unutmamak gerek.

Blok zinciri teknolojisi medya devlerinin ilgisini çekiyor

Blockchain teknolojisinin değişmezliği, onu günümüzde gittikçe karmaşıklaşan haber medyası endüstrisinde bir dereceye kadar sterilizasyon sağlamak için yararlanılabilecek bir araç haline getiriyor.

The New York Times, sahte haberlerle mücadele etmek için bir kavram kanıtı oluşturmak için Hyperledger Fabric’i kullanıyor.

Yakın tarihli bir açıklamada ise Associated Press, Everipedia ve merkezsiz oracle sağlayıcısı Chainlink (LINK) ile iş birliği yaparak ABD Seçimleri sahte haberleriyle mücadele etmek için DLT’ye başvurduğunu duyurmuştu.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin