Fireblocks
Fireblocks

Dev kripto şirketi durmuyor! Milyarlarca dolara ulaştılar… Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık altyapı sağlayıcısı Fireblocks Perşembe günü yaptığı açıklamada, kurumsal yatırımcılardan 550 milyon dolar topladığını ve bu sayede kripto para sektöründe son birkaç yıldaki en büyük finansman turlarından birini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

En son yatırım şirkete 8 milyar dolar değerinde

Fireblocks yaptığı açıklamada, finansmanın D1 Capital Partners ve Spark Capital tarafından yönetildiğini ve General Atlantic, Altimeter, Index Ventures ve Alphabet’in büyüme fonu CapitalG gibi yatırımcıların katılımıyla sağlandığını söyledi.

Tüm firmalar e-postalara yatırımlarını Reuters’e doğruladı

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov, Reuters’e verdiği demeçte, “Sermayeyi, merkezi olmayan finans, takas edilemeyen tokenler, oyun, eğlence ve müzik gibi dijital varlık alanındaki yeni kullanım durumlarına daha fazla yatırım yapmak için kullanacağız” dedi.

Merkezsiz finans, geleneksel bankaların dışında kripto para biriminde finansal işlemleri kolaylaştıran piyasa segmentini ifade ediyor.

Öte yandan, değiştirilemez tokenler (NFT), değiştirilemeyen benzersiz dijital varlıklardır.

Fireblocks, kripto para birimleri ve dijital varlıklar oluşturmak isteyen şirketler ve finans kurumlarıyla birlikte çalışarak, dijital varlıkları güvenli ve emniyetli hale getirmek için cüzdanlar da dahil olmak üzere altyapıyı sağlıyor.

Shaulov, şirketinin amacının her işi bir kripto işletmesi yapmak olduğunu söyledi.

ABD merkezli Fireblocks, büyük kuruluşların yaklaşık beşte birinin 2024 yılına kadar dijital para birimleri kullanacağını gösteren yakın tarihli bir Gartner raporuna atıfta bulunarak, büyük şirketler tarafından kriptonun benimsenmesinin 2022 ve sonrasında hızlanacağını öne sürdü.

Shaulov, Fireblocks’un üyelerini dijital para sermaye piyasalarına bağlayan ve ödemelerin ve fon transferlerinin anında ödenmesini sağlayan bir ağa sahip olduğunu söyledi.

New York merkezli D1’in kurucusu Dan Sundheim’a göre, günlük kripto işlem hacminin tahmini %15’i Fireblock’un altyapısı aracılığıyla güvence altına alındı.

reuters


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin