Dev kripto borsası, Japon piyasasına dönmek için başvuruda bulundu!
Dev kripto borsası, Japon piyasasına dönmek için başvuruda bulundu!

Dev kripto borsası, Japon piyasasına dönmek için başvuruda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance 4 yıl aranın ardından Japon piyasasına dönmek için lisans başvurusunda bulundu.

Binance, ülkede faaliyet göstermek için izin alarak Japon pazarına resmi bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Binance, Japon hükümetinin izin vermemesi nedeniyle 4 yıl önce pazardan çekilmişti ancak Japonya’nın kripto paralara olan yaklaşımının yumuşaması Binance için fırsat yarattı.

Japon hükümeti onay vermemişti

Bir Bloomberg raporuna göre, Binance’in Japon pazarına yeniden girme konusundaki ilgisi, ülkenin dijital varlık endüstrisine dair yeni ekonomik politikası tarafından yönlendiriliyor.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın “Yeni Kapitalizm” başlığı altında ekonomiyi canlandırma gündemi, sözde Web3 firmalarının büyümesini desteklemeyi içeriyor. “Web3” terimi, kriptonun altında yatan teknoloji olan blok zincirler etrafında inşa edilmiş merkezi olmayan bir internet vizyonunu ifade ediyor.

Şirketin Japon düzenleyicilerle görüşme halinde olduğunu kabul eden Binance sözcüsü, devam eden bir diyalog hakkında yorum yapmanın uygun olmayacağını söyleyerek ayrıntıları açıklamayı reddetti.

“Binance; tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörümüzü ileriye taşıyan politikaları şekillendirmek için düzenleyiciler ve politika yapıcılarla birlikte çalışmayı taahhüt ediyor”

Rahatlatıcı kripto düzenlemeleri

Haziran ayında kripto borsalarında dijital paraların listelenmesi için kendi kendini düzenleyen kurum, kripto sahnesini daha az kısıtlayıcı hale getirmek için odağını, listelendikten sonra bu varlıkları yönetmeye kaydıracağını söyledi.

Başka bir deyişle, Japonya Sanal ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği (JVCEA), küçük ve orta tokenleri listelemeden önce aylarca süren tarama sürecini ortadan kaldıracaktı.

Aynı zamanda, ülke bir stablecoin düzenleme kanunu kabul etti ve stablecoin’leri dijital para olarak kabul etti.

Geçen ay, Japon kripto işletmelerini temsil eden iki önde gelen kurum, Finansal Hizmetler Ajansına yerel dijital varlık işletmeleri için çevre dostu hale getirmeyi amaçlayan bir plan sundu. Önemli tavsiyelerden biri, kripto varlıklarından elde edilen kağıt kazançlar üzerindeki yıllık %30 vergilendirmeyi kaldırmaktı.

Bloomberg raporuna göre, Japon düzenleyicilerin kripto varlıklarla ilgili kurumlar vergisi hükümlerini gevşetmeyi tavsiye ettikleri de bildirildi.

Binance iki kez uyarıldı

Dünyanın en büyük kripto borsası, 2018 ve 2021’de, ülkede kayıt olmadan faaliyet gösterdiği iddiasıyla Japon yetkililer tarafından iki kez uyarıldı.

2018’de Japon düzenleyiciler, Binance’i insanların kimliklerini doğrulamadan ticaret platformunda hesap açmasına izin vermekle suçladı. Bildirildiğine göre, kayıt olmadan çalışmaya devam etmesi halinde cezai takibat değiş tokuşu konusunda uyardılar.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin