Dev haber ajansı, tarihe tanık olan fotoğraflarla NFT furyasına katılıyor!

Dev haber ajansı, tarihe tanık olan fotoğraflarla NFT furyasına katılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen medya kuruluşu Associated Press, blok zincir teknolojisi sağlayıcısı Xooa tarafından inşa edilen, değiştirilemez token (NFT) pazarını piyasaya süreceğini duyurdu.

AP’nin ilk NFT seti, 31 Ocak’ta piyasaya çıkacak. Burada, token koleksiyoncuları, AP’nin foto muhabirlerinin  çağdaş ve tarihi eserlerini satın alabilir. Koleksiyon, mevcut ve eski AP gazetecilerinin fotoğraflarını içerecek. Ayrıca haber ajansı, NFT setinde Pulitzer ödüllü AP görüntülerine de yer verecek.

Bu NFT’lerin her biri, koleksiyonculara çekim için kullanılan ekipman ve teknik ayarların yanı sıra tarih, saat, konum gibi önemli bilgiler sağlayan zengin ve orijinal bir metaverse içerecek. Ayrıca bu parçalar, iklim, uzay, savaş ve diğer konulardaki görüntüleri de içerecek. Bu gelişmeden bahsetmişken, AP blockchain ve veri lisanslama direktörü Dwayne Desaulniers şunları söyledi:

“AP’nin fotoğrafçıları, 175 yıldır, bugün de yankılanmaya devam eden sürükleyici ve dokunaklı görüntülerle dünyanın en büyük hikayelerini kaydettiler. Xooa’nın teknolojisiyle, bu tokenize edilmiş parçaları hızla büyüyen fotoğraf NFT koleksiyoncularına sunmaktan gurur duyuyoruz.”

Değiştirilemez token fiyatları değişecektir. Associated Press, kâr amacı gütmeyen bir haber kuruluşu olduğundan, tüm gelirler, olgusal ve tarafsız AP gazeteciliğine gidecek.

NFT’ler Polygon ekosisteminde basılacak

Blockchain teknoloji sağlayıcısı Xooa, pazarın başlatılmasına yardımcı olurken, NFT’ler Ethereum Layer 2 ölçeklenebilirlik platformu Polygon’da basılacak. Polygon’un düşük ücreti ve hızlı işlem süreci, onu değitirilemez tokenleri piyasaya sürmek için çekici bir platform haline getiriyor. Xooa’nın Marketplace Başkanı Zach Danker-Feldman şunları söyledi:

Değiştirilemez token koleksiyoncuları, bu pazarda resmi AP dijital koleksiyonlarını sorunsuz bir şekilde alabilecek, satabilecek ve takas edebilecek. Ayrıca pazar, Metamask gibi kripto cüzdanlarının kullanımını içeren satın almalar gibi ikincil piyasa işlemlerini de destekleyecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin