Dev borsaya suçlama
Dev borsaya suçlama

Şok: Dev borsaya ciddi suçlama! Fonlarımız tehlikede mi? İşte detaylar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’de faaliyet gösteren avukat Jonathan Levy, kripto para borsası Huobi Global’i herhangi bir yargı yetkisi olmadan faaliyet göstermekle suçladı. Avukat, bir Fransız vatandaşının fonlarını Çinli bir dolandırıcıya kaptırmasının ardından bu açıklamada bulundu. Olayda Huobi Global’in polisle iş birliği yapmayı reddettiği iddia edilmişti.

Huobi yardım etmeyi reddetti

Adı açıklanmayan kurban, dolandırıcının Huobi ile olan hesabını bulmak için Ciphertrace’i kullandı. Fransız Ulusal Polisi daha sonra bir soruşturma açarak Huobi Global’den çalınan fonların geri alınması için yardım talep etti.

Ancak kurbanın avukatına göre, çalınan fonları geri alma girişimleri, Huobi’nin hem Fransız hem de Seyşeller kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmayı reddetmesi nedeniyle engellendi.

Levy konuyla ilgili şunları söyledi

“Huobi Global, Fransız Polisini yanılttı ve Seyşel Adaları’nın yetkisi altında olduklarını iddia etti. Bu gecikme, suçlunun ganimetleriyle kaçmasına izin verdi. Seyşeller Polisi konuyu nihayet araştırdığında, zaten çok geçti ve kendi kabulleriyle, Huobi’nin bu ada ülkesindeki varlığı sadece bir posta adresi olduğu için suç üzerinde yargı yetkisi yok.”

Süper fon oluşumu

ABD merkezli avukat daha sonra Huobi Global’i “her yerde işleyen ancak hiçbir yerde sorumlu tutulmayan” merkezsiz bir küresel operasyon yürütmekle suçladı. Levy, bu olayın Avrupalı ​​yetkililerin kripto endüstrisi tarafından finanse edilen bir ‘Süperfon’ kurmaları gerektiğinin nedeni olduğuna dikkat çekti ve amacı, bu gibi vakaları önlemek ve kripto dolandırıcılığı mağdurlarını tazmin etmek olduğunu belirtti.

Bu Süper Fon, en iyi kripto para borsalarından katkılar alacaktı. Levy, Huobi gibi önde gelen kripto borsalarının (bildirilen günlük kripto hacmi 10 milyar doları aşan) bu tür katkılarda bulunmak için yeterli yeteneğe sahip olduğunu iddia ediyor.

Fonlarımız tehlikede mi?

Huobi’ye yönelik suçlamalar kripto para borsasının hiçbir yargı alanında soruşturmaya tabi tutulamayacağı yönünde. Ancak borsanın aktif olarak işlediği ve şu ana dek yatırımcılar tarafında büyük bir problemle karşılaşılmadığı biliniyor. Bu suçlamaların gerçek olup olmadığı ise bilinmiyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin